A liberális megmondóember egy napja

Pontosan 25 éve helyezkedtem el a liberális megmondóemberi szakmában.

Nem fizet ugyan olyan jól, mintha az ember banki felsővezető lenne, de azért nem panaszkodom, az átlagfizetés többszöröse jön be, ráadásul többet mutogatnak a médiákban, mint egy bankigazgatót.

Amikor reggel felkelek, első dolgom kinézni az ablakon és megszimatolni merről merre fúj a liberális szél. KIfinomult szaglásom sokat segít annak megállapításban, hogy ma éppen mi a jó és mi a rossz. Ez minden nap változhat! Semmi gond az állandó változással, csak egy dolog fontos: sosem szabad beismernem, hogy változás történt. Hiszen a liberális eszme keményebb, mint a gyémánt, sosem változik és mindig igaza van mindenben.

Intenzív szagolgatás uután következik aztán az elmúlt nap eseményeinek szemlézése. A megmondóember nem ostoba hírközlő eszköz, hanem a hírek kreatív mestere. A legfontosabb feladat a történések és a tények három csoportra válogatása:

 • olyan tények, melyek erősítik a liberalizmus ügyet – ezekről hatalmas cikk lesz,
 • olyan tények, melyek nem erősítik a liberalizmus ügyét – ezekről kussolni fogok,
 • s a kettő közti tények – ezeket addig magyarázom, míg azok látszólag a liberalizmus ügyét nem erősítik.

Pl. megnézem a forint árfolyamának alakulását a tegnapi napon. Ha a forint esett, akkor Orbánt hibáztatom, ha meg nőtt, akkor azt természetes pénzügyi folyamatnak mondom, melynek oka az, hogy Magyarország még nem  lett kizárva az EU-ból.

Fontos téma az életszínvonal is és annak aránya a nyugati szinthez. Bár az elmaradás tök ugyanolyan mértékű az utóbbi 25 évben, ezt ballib kormányzat alatt lassú, de biztos növekedésnek mondom, mely reményt kelt a jövőre nézvem míg más kormány alatt pedig irtózatos zuhanásnak, mely miatt 10 emberből 9 éhezik.

A legjobb hírek híres emberekhez kötődnek. De itt kell aztán igazán óvatosnak lenni! Ha pozitív hír kötődik nem liberális emberhez, azt addig kell magyarázni, míg abból negatív hír nem lesz. Viszont fordítva, ha negatív hír kötödik liberális személyiséghez, azt meg addig kell magyarázni, míg nem lehet valami pozitívumot kihozni belőle.

Óvatosnak kell lenni a nem politikai hírekkel is! Mondjuk azt olvasom, hogy Gattyán György be fogja zárni belvárosi luxusáruházát. Na most, ez a hír így önmagában teljesen alkalmatlan felhasználásra. Ki ez a Gattyán, liberális-e vagy fideszes? – ez az első kérdés,

Ha fideszes, akkor azt írom: íme még egy fideszes álüzletember, aki nem ért semmihez, s csak az Orbán-korrupció miatt dúsgazdag, Nem felejtem elmondani azt sem, hogy Gattyán kezdőtőkéje a pornó iparágból származik, azaz a nők megalázásából.

Igenám, de ha Gattyánról kiderül, hogy liberális, akkor mindez stornó. Ez esetben azt írom: a saját erejéből, kemény munkával gazdaggá lett nemzetközi hírű, elismert üzletember kénytelen menekülni Orbán diktatúrája elől, ezért zárja be az üzletét. A pornóról ez esetben hallgatok, s ha mégis előjön a téma, azt írom: ez nem sért törvényt, egyetlen nő sem kényszerből pornózik,

Aztán itt ez a menekült és migráns téma. Nem baj, hogy 10 éve még arról cikkeztem, hogy jönnek az erdélyi magyarok és sáskahad módjára lelegelnek mindent az országban, ami mozog. Nem, akkor az volt az igazság. Most meg az, hogy nagyon jó, hogy tízezrével jönnek a menekültek, s nem szabad őket még lassítani se, nemhogy a határon nem beengedni őket. A menekültekről írt cikkemhez beteszek egy képet egy arab szépségkirálynőről kezében síró csecsemőjével. A zord arcú, üvöltő. tőrő-zúzó menekültekről nem veszek tudomást, őket Orbán propagandagépezete fantáziájának minősítem.

Amikor egy témában végképp vesztésre állok – pl. éppen a menekültügyben -, akkor ügyes húzáshoz folyamodom: ejtem a témát, s kijelentem, a témát Orbán tartja napirendben, hogy elterelje a figyelmet valami másról. Így nem kell beismernem, hogy tegnapi és tegnapelőtti véleményem totális melléfogás volt.

Amikor valami nagyon vad dolog történik, akkor erősen izgalomba jövök, Pl. ezentúl egyneműek is házasodhathak az USA-ban. Bár én magam hányni tudok a homokosoktól és intenzíven érdeklődöm a fiatal csajok iránt, ilyenkor az eszme érdekében áldozatot hozok: szivárványszínű profilképet barkácsolok magamnak a Facebook-on és kijelentem, hogy mindenki fasiszta, aki nem utánoz.

A külpolitikával is nagyon óvatosnak kell lenni! Ha valahol veszít egy antiliberális erő, kijelentem, hogy ez a demokrácia győzelme, és a választópolgárok más országban fejlett, civilizált, bölcs emberek. Ha viszont a liberális erő veszít, tajtékzom egész nap, s cikket írok arról, hogy a populista demagógok veszélyeztetik a haladást és a világbékét.

Fontos dolog még a sajtószabadság helyes értelmezés is. A sajtó- és véleményszabadság csak addig helyes, míg liberális vélemények hangoznak el. Alá kell húzni: a nem liberális vélemények számára nincs szabadság, ezek ugyanis veszélyeztetik az emberiség puszta létezését!

Egy dolgot sosem tévesztek szem elől: mindig igazam van, s aki más mond, az fasiszta.

11209462_10155805112175093_6239492258417366564_n

 • T Csaba

  Kicsit átdolgozva is megállja a helyét 🙂

  A fideszes megmondóember egy napja

  Pontosan 25 éve helyezkedtem el a fideszes megmondóemberi szakmában.

  Nem fizet ugyan olyan jól, mintha az ember banki felsővezető lenne, de azért nem panaszkodom, az átlagfizetés többszöröse jön be, ráadásul többet mutogatnak a médiákban, mint egy bankigazgatót.

  Amikor reggel felkelek, első dolgom kinézni az ablakon és megszimatolni merről merre fúj a fideszes szél. Kifinomult szaglásom sokat segít annak megállapításban, hogy ma éppen mi a jó és mi a rossz. Ez minden nap változhat! Semmi gond az állandó változással, csak egy dolog fontos: sosem szabad beismernem, hogy változás történt. Hiszen a fideszes eszme keményebb, mint a gyémánt, sosem változik és mindig igaza van mindenben.

  Intenzív szagolgatás uután következik aztán az elmúlt nap eseményeinek szemlézése. A megmondóember nem ostoba hírközlő eszköz, hanem a hírek kreatív mestere. A legfontosabb feladat a történések és a tények három csoportra válogatása:
  olyan tények, melyek erősítik a Fidesz ügyet – ezekről hatalmas cikk lesz,
  olyan tények, melyek nem erősítik a Fidesz ügyét – ezekről kussolni fogok,
  s a kettő közti tények – ezeket addig magyarázom, míg azok látszólag a Fidesz ügyét nem erősítik.

  Pl. megnézem a forint árfolyamának alakulását a tegnapi napon. Ha a forint esett, akkor Gyurcsányt hibáztatom, ha meg nőtt, akkor azt természetes pénzügyi folyamatnak mondom, melynek oka az, hogy Magyarország még nem lett lépett ki az EU-ból.

  Fontos téma az életszínvonal is és annak aránya a nyugati szinthez. Bár az elmaradás tök ugyanolyan mértékű az utóbbi 25 évben, ezt Fidesz kormányzat alatt lassú, de biztos növekedésnek mondom, mely reményt kelt a jövőre nézvem míg más kormány alatt pedig irtózatos zuhanásnak, mely miatt 10 emberből 9 éhezik.

  A legjobb hírek híres emberekhez kötődnek. De itt kell aztán igazán óvatosnak lenni! Ha pozitív hír kötődik nem fideszes emberhez, azt addig kell magyarázni, míg abból negatív hír nem lesz. Viszont fordítva, ha negatív hír kötödik fideszes személyiséghez, azt meg addig kell magyarázni, míg nem lehet valami pozitívumot kihozni belőle.

  Óvatosnak kell lenni a nem politikai hírekkel is! Mondjuk azt olvasom, hogy Gattyán György be fogja zárni belvárosi luxusáruházát. Na most, ez a hír így önmagában teljesen alkalmatlan felhasználásra. Ki ez a Gattyán, komcsi-e vagy fideszes? – ez az első kérdés,

  Ha komcsi, akkor azt írom: íme még egy komcsi álüzletember, aki nem ért semmihez, s csak az Gyurcsány-korrupció miatt dúsgazdag, Nem felejtem elmondani azt sem, hogy Gattyán kezdőtőkéje a pornó iparágból származik, azaz a nők megalázásából.

  Igenám, de ha Gattyánról kiderül, hogy fideszes, akkor mindez stornó. Ez esetben azt írom: a saját erejéből, kemény munkával gazdaggá lett nemzetközi hírű, elismert üzletember kénytelen menekülni Gyurcsány diktatúrája elől, ezért zárja be az üzletét. A pornóról ez esetben hallgatok, s ha mégis előjön a téma, azt írom: ez nem sért törvényt, egyetlen nő sem kényszerből pornózik,

  Aztán itt ez a menekült és migráns téma. Nem baj, hogy 10 éve még arról cikkeztem, hogy több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét és Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani. Nem, akkor az volt az igazság. Most meg az, hogy “A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont”
  A menekültekről írt cikkemhez beteszek egy képet egy Franciaországban született terroristáról a Charlie Hebdo szerkesztőségénél. A szintén muszlim francia rendőrről akit agyonlőttek és a zsidókat kimentő muszlim eladóról a kóser boltban nem veszek tudomást, őket Gyurcsány propagandagépezete fantáziájának minősítem.

  Amikor egy témában végképp vesztésre állok – pl. a Questor ügyben -, akkor ügyes húzáshoz folyamodom: ejtem a témát, s kijelentem, a témát Gyurcsány tartja napirendben, hogy elterelje a figyelmet valami másról. Így nem kell beismernem, hogy tegnapi és tegnapelőtti véleményem totális melléfogás volt.

  Amikor valami nagyon vad dolog történik, akkor erősen izgalomba jövök, Pl. Oroszország megszállja a Krím félszigetet és a Putyin által felfegyverzett szakadárok lelőnek Ukrajna felett egy maláj utasszállítót. Bár én magam pár éve még aggresszióról beszéltem a Grúziát lerohanó oroszokkal kapcsolatban , ilyenkor az eszme érdekében áldozatot hozok: mindenféle fórumon a fasiszta ukránokat hibáztatom, akiket a amúgy is a CIA képzett ki és kijelentem, hogy mindenki Soros által pénzelt amerikai ügynök, aki nem utánoz.

  A külpolitikával is nagyon óvatosnak kell lenni! Ha valahol veszít egy liberális erő, kijelentem, hogy ez a demokrácia győzelme, és a választópolgárok más országban fejlett, civilizált, bölcs emberek. Ha viszont az antiliberális erő veszít, tajtékzom egész nap, s cikket írok arról, hogy a populista demagógok veszélyeztetik a haladást és a világbékét.

  Fontos dolog még a sajtószabadság helyes értelmezés is. A sajtó- és véleményszabadság csak addig helyes, míg fideszes vélemények hangoznak el. Alá kell húzni: a nem fideszes vélemények számára nincs szabadság, ezek ugyanis veszélyeztetik az emberiség puszta létezését!

  Egy dolgot sosem tévesztek szem elől: mindig igazam van, s aki más mond, az kommunista.

  • Te is érzed: erősen izzadtságszagú így.

   • T Csaba

    Hozott anyagból dolgoztam, egyébként meg mindig igazam van, s aki más mond, az kommunista.

    • Nem vagy komcsi, csak ostoba.

     • T Csaba

      A hozzám hasonló ostobáknak különösképp szüksége van egy szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató médiára, hogy átlássunk a gonosz és ármánykodó liberális megmondóemberek hazugságain.