Egy muszlim véleménye

A napokban beszélgettem egy muszlimmal.

Amolyan kulturális muszlim. Azaz kb. úgy muszlim, ahogy a magyarok többsége keresztény: ismeri félig-meddig a muszlim tanítást, de a gyakorlatban nem él a vallása szerint, azaz csak a legnagyobb ünnepeket üli meg, s muszlim templomot csak akkor lát, ha valami családi esemény miatt kénytelen erre. Majdnem ateista muszlim, bár ez nem igaz, mert Istenben azért hisz. A muszlimellenesség ellenében az iszlám pártján áll, de ő maga nem tartja be az iszlám életviteli előírásásait: a felesége keresztény, aki kifejezetten extravagánsan öltözködik, eszik disznóhúst, iszik alkoholt, dolgozik pénteken, nem tartja be a böjtöt, stb.

Amikor szóba került az iszlamista terrorizmus, azt mondta, az egészben a legborzasztóbb a nyugat cinizmusa. Amikor meghal egy ilyen terrorista támadásban pár ártatlan ember, jönnek  a menetek, tüntik, beszédek, míg amikor a nyugat nap mint nap ennél sokkal töhb embert likvidált Afganisztánbzn, Irakban, Líbiában, Szíriában, bárhol, ahol a nyugat beavatkozott, akkor ez természetes dolognak minősül, amolyan rossz, de elkerülhetetlen valaminek. Na, ezért nem érez együtt a muszlim világ az iszlamista terrorizmus áldozataival – mondja -, s ebből tévesen azt a következtetést vonják le egyesek, hogy a muszlimok zöme iszlamista, pedig: csak nem tetszik nekik a nyugat kettős mércéje, mely szerint minden egyes nyugati áldozat miatt jajjveszékelni kell, míg a harmadikvilágbeli áldozat még utolsóoldalas hír se a nyugati médiákban.

Nem tudtam erre ellenérvet mondani. Magam is azt látom, mindennek a főoka a nyugat agressziója a muszlim államok ellen.

 • pietnik

  ….fő oka a Nyugat agressziója a muszlim államok ellen!
  Stimmt!

  • Laya

   Ja…a zoroszok, törökök meg tiszta humanitárius megvédők..

 • Valaki

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Syrian_Civil_War

  Remélem az elôzôt azt szarkasztikusan írtad, mert lebombázni egy segély konvojt valamint porig bombázni egy korházat nekem nem tûnik olyan humanitáriánusnak. A törökök meg a kurdokat próbálják elnyomni aztán csodálkoznak ha a saját országukban újra kiélesedik a polgárháborús helyzet.

  • maxval bircaman

   Minden háborúban vannak áldozatok. De nézd meg, kinek az áldozatai vannak többen!

   • Unknown

    Én se azt mondom hogy az Amerikaiak nem felelôsek egyáltalán a kialakult helyzetért, de az Orosz légierô kevesebb ideje van a területen de több civil áldozatot követeltek mint az amerikai Obama távozásáig mert aztán Trump lazított a szabályozáson aminek az lett a következménye, hogy már most ugyan ott tart mint Obama 4 év beavatkozás után.

    • A gond: ez nem igaz.

     Az oroszok áldozatainak száma mininális.