Hamis Oroszország-kép

A liberális médiák folyamatosan egy, a valóságban nem létező Oroszországról tudósítanak.

A liberális álomkép szerint Oroszországban diktatúra van, mindenki éhezik, fekete autók gyilkolnak le minden másként gondolkodót, s titokban az orosz emberek nyugati rendről álmodoznak.

Továbbá hatalmas, liberális ellenzék működik Oroszország, akik szinte mindjárt választásokat is fognak nyerni, csak a hatalom önkénye és  csalásai miatt nem lehetséges mindez.

Az orosz nép valóban vágyakozik a liberális rendre, s csak a gonosz Putyin az akadálya ennek?

A szovjet sajtó annak idején mindenhol a helyi kommunista pártokat hatalmas erőkként írta le. S nem csak ott, ahol tényleg erősek voltak, pl. Olaszországban és Franciaországban, hanem ott is, ahol alig léteztek. Pl. Amerikát illetően mindig meg volt említve a 2 nagy párt mellett a CPUSA, mely egy erősen fantompárt jellegű izé volt.

Aki csak a szovjet lapokat olvasta, annak az az elképzelése volt, mintha Amerikában 3 fő párt lenne, s Gus Hall* valamiféle befolyásos politikus lenne az amerikai közéletben, s nem sok idő kérdése, hogy az amerikai kommunisták hatalomra jutnak választásokon, ennek egyetlen akadálya már csak a CIA/FBI és az amerikai nagytőke médiái.

Na, most ennek a fordítottja a nyugati médiák Oroszország-képe. A liberálisok valamiféle forrongó, hatalmas erőkémt vannak leírva. A valóságban több orosz liberális párt van, melyek egymást is utálják, s észlelhető erejük csak a 2 orosz fővrosban van, ahol mondjuk akár 20 %-ot is el tudnak érni időnként ünkormányzati választásokon, talán Szentpéterváron még 25 %-ot is. Ez most, a nyugati agresszió miatt lement 10-15 %-ra.

Ezeken kívül olyan 1-2 % a népszerűségük.

A mai Oroszországban még a kommunizmus visszállításának is TÖBB híve van, mint a liberális rendnek.

Az orosz kisember látta mind a mai rendet, mind a liberális rendet, mind a kommunista rendet.

Kommunista rend = nyugalom, alapszinten mindenki megél, mindenki nagyjából egyformán szegény, az elit se szupergazdag, folyamatos áruhiány, nem lehet utazni, kuss van mindenkinek, az ország nagyhatalom.

Liberális rend = káosz, alapszinten se él meg a kisember, hatalmas jövedelmi különbségek, az elit szupergazdag, bőséges áruellátás, lehet utazni, mindenki szabadon pofázhat, az ország idegen uralom alatt áll.

Mai rend = nyugalom, alapszinten megél a kisember, hatalmas jövedelmi különbségek, az elit szupergazdag, bőséges áruellátás, lehet utazni, mindenki szabadon pofázhat, az ország nagyhatalom.

Te mire szavaznál, ha orosz lennél?

A kommunisták számára is Putyin a kisebb rossz. Sőt – hihetlen, de tény -, a liberálisok számára is Putyin a kisebb rossz a kommunistákhoz képest.

Szóval ezek a liberális médiák által feldobott orosz liberális hősök valójában 2-3 %-os népszerűségű emberek. Ők a liberális Gus Hallok.

* eredeti nevén: Arvo Kustaa Halberg, amerikai kommunista aktvista, finn bevándorlók fia, évtizedekig ő volt a CPUSA főtitkára, 90 éves korában bekövetkezett haláláig, ami már a Szovjetúnió megszűnése után történt

 • Attan

  Nem kell ilyen messzire menni. A magyarországi liberális média szerint pl. a sípoló Juhász és még egy-két hasonszőrű elmebeteg áprilisban vagy kétharmaddal leváltja a Patásorbán rezsimjét, vagy ha a gonosz fasiszta törpe markában lévő hatóságok megakadályozzák ezt — az eszükbe sem jut, hogy a választók nem akarják őket —, akkor másnap utcára visznek négymillió éhezőt, akik meglincselik a fideszeseket. És ezt halál komolyan gondolják.

  • Aron Janos Lang

   Szélsőséges megnyilvánulásokból általánosított véleményt levonni,: több mint bűn. Nem hiszem, hogy egyik, vagy másik oldal szavazói az ellenszavazókat lincselnék meg. (szélsőségek persze vannak) Ellenérzést többnyire és általánosságban a ellenérdekelt hangadói, vezetői váltanak ki.

 • bircanyeerow

  Mindenki szabadon pofázhat, amíg azt mondja, ami a cárnak tetszik, illetve amíg él.

  • Biztos azért szerepelnek ellenzékiek orosz állami tévékben állandóan…

   • bircanyeerow

    Az aztán az ellenzék…

  • L’Oumo

   A népnek tetszik, amit a cár mond. A 2-3% Gus Hallok meg bekaphatják (megjegyzem, jellemzően jó kapcsolatot ápolnak különböző U.S. finanszírozású demokratikus szakszolgálatokkal)