Hol van ilyenkor az ügyészség?

A bajnaisták bűncselekményre buzdítanak.

“jogon kívüli eszközzel, a folyamatosság megszakításával hatályon kívül kell léptetni a NER illegitim intézményi megoldásait egy új alkotmányos forradalom révén”

forrás: http://szigetvariviktor.blog.hu/2015/04/03/az_alkotmanyossag_helyreallitasa_es_a_kormanyzokepesseg_megteremtese

BTK:

254. § (1) Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntett miatt öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészületet követ el, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

 • nudniq

  A BTK idézett részében hangsúlyosan szerepel az “erőszakkal” illetve “erőszakkal fenyegetve” kitétel. Míg a belinkelt szövegben nem találtam erőszak alkalmazására vagy erőszakkal való fenyegetésre utaló szándékot.

  Pusztán csak a jogfolytonosság megszakítására való utalást találtam. Viszont éppen te fejtegetted többször is,h a magyar jogtörténetben ez sokszor megtörtént. Még az is rémlik,h ha nem erőszak idézi elő a jogfolytonosság megszakadását, hanem a többség akarata, és a jogot alkalmazók ezt a szakadást elfogadják/tudomásul veszik, akkor az szerinted rendben is van.

  Na, pont ilyenre látok utalást ebben a linkben. (Szerintem amúgy nincs rendben a jogfolytonosság megszakítása, csak akkor, ha rendkívüli helyzet van, és nem mi szakítjuk meg, hanem erőszakkal megszakították mások, és mi nem tudjuk helyreállítani. Mint amilyen helyzet volt pl. 1867-ben.)

  • Tehát ezentúl minden kormány szakítsa meg a jogfolytonosságot?

   • nudniq

    Honnan vezetted le azt a “tehát”-ot?

    Pont az ellenkezőjét írtam személyes véleményként.