Mik a valóságos pártpreferenciák Magyarországon?

By | 2017-05-06

Mik a valóságos pártpreferenciák Magyarországon? Amiről senki se beszél.

Van először is 40 %, akit semmilyen politika, semmilyen választás nem érdekel. Ezek nem számítanak, mert sose szavaznak senkire.

Van még 10 %-nyi fanatikus “baloldali” – a valóságban liberális -, s van 10 %-nyi fanatikus “jobboldali” – a valóságban nacionalista.

S van 40 % semleges választó, aki a kisebbik rosszra szavaz, választásról választásra eldöntve, hogy kire szavazzon.

Jelenleg  a ballibek maximuma 25 %. Van 10 % biztos szavazójuk, továbbá képesek jó kampánnyal esetleg még 15 %-ot meggyőzni a semlegesek közül, hogy ők a kisebbik rossz.

Jelenleg  a Fidesz maximuma 45 %. Van 10 % biztos szavazójuk, továbbá képesek jó kampánnyal esetleg még 35 %-ot meggyőzni a semlegesek közül, hogy ők a kisebbik rossz.

A Jobbik nem számít, mert nem önálló erő. A direkt egyik oldalt se választó kicsik – elsősorban ez az LMP, esetleg ez lehet a Momentum is – pedig csak a semleges táborból képesek lecsípni morzsákat.

hozzászólás

3 Comments on "Mik a valóságos pártpreferenciák Magyarországon?"

Notify of
avatar
4999
ZorróAszter
Guest

“Van először is 40 %, akit semmilyen politika, semmilyen választás nem érdekel. Ezek nem számítanak, mert sose szavaznak senkire.”

Ez nem igaz. Ezeket a sajtó és az egy zsebben tartott TELJES politikai elit együttes erővel szándékosan marta el a politikától.

Ezek tulnyomó többsége baloldali, aki ha nem lenne elmarva a politikától, bebetonozta volna a baloldalt a hatalomba.

Ennek elenyésző része az, aki társadalmi helyzetéből adódóan semmi iránt nem érdeklődik.

Kis része kádárista. Nagyobb része különféle egyéb balos.

wpDiscuz