Morognak az álcivilek

By | 2017-04-11

Hatalmas műbotrány van, amiatt, hogy a magyar kormányzat szeretné átláthatóvá tenni a civil szervezetek finanszírozását.

Pedig a szándék abszolút támogatandó. A tervezet csak a legnagyobb szervezeteket érinti, s csak a külföldi pénzügyi támogatásokra vonatkozik.

Mindig nemzetbiztonsági kockázat, ha egy szervezet idegen pénzből működik, de különösen az, ha az véleményformáló tényező.

Semmi gond, ha valaki, valamely külföldi tényező véleményt igyekszik formálni egy másik országban, de legyen szíves ezt nyilvánosan tenni. Aki pedig függ valakinek a pénzétől, az annak lobbistája, amit legyen szíves és ne titkoljon.

A tervezet ellen tiltakozók listákja gyakorlatilag azonos is azokkal a szervezetekkel, melyek a valóságban nem civilek, hanem lobbisták. Azaz a tiltakozással alaposan ki is lóg a lóláb: ezek a szervezetek le is leplezték magukat.

hozzászólás

14 Comments on "Morognak az álcivilek"

Notify of
avatar
4999
dddoni
Guest

Az átláthatóság növelése valóban támogatandó. Ezen szervezetek nagy része eddig is így működött. De kezdjék a saját házuk táján, konkrétan az egyházak és állami szervek teljesen átláthatóvá tételével. Utána és csakis utána jöhet a mások pénzének firtatása.

ZorróAszter
Guest

Mocskos hazug fideszpropaganda.

Egyrész mindez nem az első támadás, hanem a kitudja hánydik. Köztük jó pár okádtató. Például a kommandós rajtaütések.

Másrészt az is ótvaros hazugság, hogy a civil szervezetek eltitkolhatják a külföldi forrásaikat.
Az bűncselekmény lenne, és már rég mutogatnák az akár törvénytelenül beszerzett bizonyítékokat.

De az is nagy vicc, ahogy maga kiáll, és azt állítja, nem közönséges fidesznyik propagandista

:o)

wpDiscuz