Nincs pártom

By | 2018-02-25

Nincs pártom.

Nekem nincs kedvenc pártom 1999 óta. 1990-1999 között volt, az időszak első felében az SZDSZ, a második felében a MIÉP.

Párttag voltam háromszor. 1988-1993 között Fidesz-tag, 1989-1993 között SZDSZ-tag, plusz 1990-1991 között egy bolgár párt tagja is voltam.

1997-1999 között majdnem tagja lettem a MIÉP-nek, majd a KDNP-nek, végül nem lettem, mert voltam pár gyűlésen, s nem igazán voltam pozitívan meglepve. (Hozzáteszem: az akkori lakóhelyem MIÉP-elnökét máig derék embernek tartom, s nem sokkal később ő maga kilépett a pártból.)

1999 óta nem érzek magamban semmilyen késztetést, hogy párttal intézményes kapcsolatban legyek, s azt hiszem, ebben már nem lesz változás. Sőt, kedvenc pártom sincs. Mindig elmegyek szavazni, s mindig ad hoc alapon szavazok. 2007 óta nem élek Magyarországon, de már az első napon jelentkeztem a külképviseleti választói névjegyzékbe. Ugyanis nem hiszek abban a ballib mítoszban, miszerint csak az szavazzon, aki ott él, adózik, stb.

Azoknak írom ezt, akik szerint valamiféle pártember lennék.

  • pepü

    Én sem gondolom, hogy pártember lennél. De amikben benn voltál, kiléptél, nem voltál pozitívan meglepve szerintem azt mutatja, hogy azt se tudod mit akarsz, ki vagy, mi az identitásod.
    Én pl nem vagyok párttag. De ismerem magamat, tudom hogy mi az identitásom, és ettől az se tántorít el, ha a szimpatikus pártban van egy-két tahó. Volt akiket kib..tak. Vannak akik most is benn vannak. De ez nem ok arra, hogy más pártot, más identitást keressek magamnak. A politika lassú műfaj. Én meg olyan vagyok, aki inkább a megjavításra és nem a kidobásra szavaz. Az identitás nem gatya, hogyha szaros, levetem és felveszek egy másikat. És nem gondolom, hogy csak mert nem értek valakivel egyet, akkor kirúgom az összes honfitársamat.
    Tudod, van egy vers. Annak is egy sora.

    “Itt élned, halnod kell”