Oktatás

A ballib kampány egyik fő eleme az állítólag rossz oktatás.

De mi a valóság?

A valóságban nem rossz az, olyan jó közepes, s semmivel sem rosszabb, mint amikor a ballibek kormányoztak, köztük azok a ballib megmondóemberek, akik manapság mindenféle kamudíjakkal dobálják egymást, pl. amikor ballibek egy csoportja a másiknak Gömbölyös Pulicer díjat ad, a másik meg azt Gömbölyös Kuvaszcer díjjal viszonozza a másik héten.

Állítólag pl. Dél-Korea titka a jó oktatás, azzal lett Magyarországnál szegényebb országból gazdag állam. Csak hát ez hazugság. Mielőtt nem biztosítod a birtokodat, nem akadályozod meg a tolvajokat, nem fejlesztesz.

Képzeljük el: ha most hirtelen megnőne az oktatásra költött pénz mondjuk 500 %-kal, mi is történne? Csak ingyen termelnénk több szakembert a nyugatnak. Ennek semmi értelme.

A jó oktatás fontos, de keretek nélkül semmin se változtat. Előbb az országot vissza kell venni, hogy a gazdasága aztán belföldre termeljen profitot. Hogy aztán legyen megfelelő bérezésre is pénz. Addig az öncélú oktatásfejlesztés csak egy drága hobbi marad, mely még rontja is az ország helyzetét.

 • dddoni

  “olyan jó közepes, s semmivel sem rosszabb, mint amikor a ballibek kormányoztak”. Szokásodhoz híven hazudsz. A PISA tesztek szerint jelentős a romlás 2009 óta.

  https://uploads.disquscdn.com/images/8ca72e979bcd7bdfd0b333118a71b7718842287a17c23e372b7a754f64e38161.png

  “Előbb az országot vissza kell venni, hogy a gazdasága aztán belföldre termeljen profitot. Hogy aztán legyen megfelelő bérezésre is pénz.” Mégis mivel magyarázod, hogy a magyar cégek kimutathatóan kisebb bért fizetnek az országban mint a multik?

  • Kisebb a profitjuk.

   • dddoni

    Pontosan. Mert nem versenyképesek. Ezen a külföldiek kiebrudálása csak rontana és a munkanélküliség emelkedésével járna.

    • Magyarul: nem képesek ugyanannyi profitot létrehozni, amennyit a nyugati tőke. Aminek az oka politikai.

     • dddoni

      Tudtommal egyenlő esélyekkel indulnak, mégis hol itt a politikai ok?

      • Az elsőosztályú és a negyedosztályú focista is egyenlő esélyű elvileg. De akkor miért van korosztály és paralimpia?

       • dddoni

        Nagyon okosat írtál, kár hogy a párhuzamnak semmi értelme a cégek vonatkozásában.