Ötödik hadoszlop

Az ötödik hadoszlop mindenhol létezik.

Manapság az igazi háborúk csak végső esetben torkolnak katonai harcműveletekbe vagy akár csak gazdasági szankciókba.

Az igazi harc a médiaharc. Alapítványok által fizetett emberkék szítják a hangulatot, amikor kell, s “harcolnak” ők gazdáik helyett. Legyen az Soros, a Norvégiai Köztársaság “civiltámogató” alapja, republikánus és demokrata amerikai pártalapítványok, vagy német balos és jobbos intézetek, mindegyik ugyanazt csinálja: fizetett helyi ügynökökkel káoszt kelt, ha ez szükséges. Ha a nemzetközi hátterhatalom érdekei megkövetelik, ezek az alapítványok koordinált hadműveletekbe kezdenek. Az eszközeik: a médiák és az utca.

Oroszországban Putyin évekkel ezelőtt felismerte, hogy ez manapság a háború fő eszköze, így a harcot ezen alapítványok ellen kezdte. A módszer pofonegyszerű és tökéletesen demokratikus. Törvényt hozott arról, hogy oroszországi párt vagy civil szervezet nem fogadhat el pénzt külföldről, ill. ha ezt mégis megteszi, akkor regisztrálnia kell magát “külföldi lobbista szervezetként”. Ez alól felmentést csak a felekezetek kaptak, hogy ne lehessen az egészet a vallásszabadság korlátozásával vádolni, de a felekezetek meg úgysem foglalkoznak főtevékenységként politikai akciókkal. Ezzel ki is húzta a “civilek” méregfogát. Hiszen nyilvánvaló: egyetlen nyomásgyakorló szervezet sem regisztráltathatja magát “külföldi lobbista szervezetként”, mert ezzel nevetségessé tenné magát, viszont a külföldi pénz nélkül meg nem képes működni. Így az ilyen álcivilek maguktól elsorvadnak. Soros pl. önként vonult ki Oroszországból e fejlemények kapcsán, hiszen ezek után értelmetlenn vált tevékenysége. Ki venné komolyan egy hivatalosan külföldi lobbista szervezetként regisztrált csoport bármilyen tüntetését vagy egyéb akciózását?

Maradtak a valódi civilek, de azokkal eleve nem is volt gond. Hiszen valós belföldi érdekeket képviselnek.

Sajnos ugyanez Magyarországon megvalósíthatatlan az EU-tagság miatt.

 • Zabalint

  A probléma ezzel az, hogy ha mondjuk engem zavar, hogy az etiópok éheznek, ezért alapítok Etiópiában egy alapítványt, amely az én és a haverjaim pénzéből kaját osztogat az ottani éhező embereknek, akkor ha az etióp kormány hoz egy oroszokhoz hasonló törvényt, ez esetben én is külföldi lobbistának minősülök. Ráadásul innen csak egy lépés, ha mondjuk nem az etiópok éhezéséért, hanem a sajtószabadságukért aggódok.

  Az meg döbbenetes, hogy álcivilnek nevezed a civileket, ha külföldi pénzt is kapnak. A külföldi pénz eleve nem jelenti feltétlenül az idegen kormányok támogatását, hiszen nem egy szervezet van jelen sok országban egy bizonyos cél érdekében. Ha mondjuk egy nemzetközi zöld szervezet az esőerdőkért aggódik, akkor miért ne érkezhetnének támogatások a kongói vagy brazil alszervezetnek mondjuk a magyarországi alszervezettől, hiszen itthon nincsenek esőerdők, de attól még aggódhatnak az alpítvány tagjai amiatt.

  • Egy ételosztó, humanitárius szervezet eleve nem politizál, azaz tök mindegy mi a státusza. A segélyt kapónak tök mindegy ki finanszírozta a segélyt.

   Az ökológia ugyanez.

   Ellenben az egész más, ha egyes külföldi hatalmaknak fontos politikai igényeket furcsa módon ezen hatalmak pénzelik, nem gondolod?

   S a vicces, hogy ugyanezt pl. az USA nem tűri meg otthon. De mondhatmán a szaúdi alapítványok által finanszírozott muszlim radikálisokat nyugaton, ezeket jellemzően a titkosszolgálatok figyelik. Nem furcsa?

 • Zabalint

  Egyébként a magyar helyzet pont nem erről szól, itthon a kormány foggal-körömmel küzd, hogy egy-egy tüntetésre rásüthesse a külföldi támogatást, hogy lehessen mutogatni.

  • Dehát ezek a tények. A legtöbb tüntetést külföldi pénzből csinálják.

   • dddoni

    Tényekre általában bizonyíték is van. Mutatnál párat?

    • Nézelődk, élj nyitott szemmel.

     • dddoni

      Pfff, tehát újfent csak hiszel valamiben, amit ténynek nevezel.

 • sajnos

  Norvegiai köztársaság.
  – officially the Kingdom of Norway, is a sovereign and unitary monarchy whose territory comprises the western portion of the Scandinavian Peninsula, Jan Mayen, and the Arctic archipelago of Svalbard.

  • Igen, tudom mi a hivatalos nevük. De a valóságban köztársaság.

   • Tyrker

    Dejszen keráluk is vagyon – V. Harald.