Srebrenica

Nemrég volt a srebernicai mészárlás hőzöngő évfordulója.

Pedig hát NATO-nyelven fogalmazva, a legyilkolt bosnyákok egy tipikus járulékos kár. Megesik az ilyesmi, a NATO Irakban, Szíriában, Libiában eddig kb. 2 millió áldozatot hagyott halott állapotban a demokrácia terjesztésének szent küldetésével. Mi ehhez képest az a kb. 8 ezer bosnyák? Mi ez a kettős mérce?

Nyilván a srebrenicaihoz hasonló túlkapásokra senki se büszke, de attól még büszkék lehetünk magára a háborúra. Hisz mi is történt? Le lett verve a boszniai Al-Kaida, meg lett gátolva az akkor már erősen dühöngő bosnyák iszlamizmus.

A bosnyák iszlamisták elleni háború nélkül ma lenne egy agresszív, kisebbségeit elnyomó muszlim Bosznia a Balkánon. Ezt pedig HELYES volt megállítani, mind szerb, mind horvát részről. Vegyük észre: ebben az egymás ellen is ádáz harcot vívó szerbek és horvátok is egyetértettek.

A balkáni keresztény népek nem tűrik az iszlám marhaságokat, erre tanítja őket a történelem. Ezeknek a bosnyákoknak az ükapái még keresztény vért reggeliztek, ebédeltek és vacsoráztak, s olyan harciasak voltak a török uralom idején, hogy nemritkán a reguláris török erőknek kellett őket megfékezniük.

Szóval a harc helyes volt, a harcokban pedig megesik a túlkapás.

Ma Bosznia – hála Istennek – csak egy szar kis bábállam ENSZ-gyámság alatt, ahol a bosnyákoknak kuss van. Így nincs is gond velük, mert ha esetleg ki is dugják mocskos fejüket az agyagból, ott van a másik két államalkotó nemzet, a szerbek és a horvátok, akik visszaverik őket oda, ahol a helyük van: a pöcegödörbe.

A 90-es évek boszniai háborúja ugyanaz volt, mint napjainkban a szíriai háború. A nyugat iszlamistákat cukkolt és fegyverzett fel, stratégiai érdekekből. Most Szíriában orosz bevatakozásra volt szüksége a rend megterentéségez, 20 éve Boszniában még ezt sikerült a helyi lakosságnak önerőből lerendeznie.

Egyébként meg, ha nem provokálta ki volna a nyugat az egész boszniai háborút, ma élne minden sajnálatos módon áldozatul esett bosnyák. Ez van. Tessék Blairnél és Clintonnál reklamálni

 • Attan

  Így van, a buzulmánt addig kell letiporni, amíg gyenge.

 • dddoni

  Annak a nyolcezer embernek az emlékét sérted ezzel a firkálmányoddal. Remélem valaki ezért is feljelent, te büdös álkeresztény.

  • Ellenzed a szólásszabadságot?

   • dddoni

    A kegyeletsértés nem fér bele a szólásszabadságba.

    • Azaz nem kritizálhatom a nácikat, mert sértem a meghalt nácik emlékét?

     • dddoni

      https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

      Te nem a legyilkolt áldozatokat kritizáltad, hanem a halálukat egyszerű járulékos kárrá silányítottad.

      • Nem éppen.

       Semmit se momdtam magukról a megöltekről, hanem alkalmaztam rájuk azt a szót, amit a nyugat is használ a saját áldozataira.

       Esetleg a szíriai ember nem érték, a bosnyák meg az?

       • dddoni

        Komolyan van pofád egy 8000 fős szándékos mészárlást párhuzamba állítani a 3000 szíriai civil áldozattal? Komolyan van pofád a nyugatot beállítani rosszfiúként, miközben a szíriai kormányerők áldozatainak száma bőven 100000 felett van és az oroszoké is bőven 6000 felett?

        • dddoni

         Nekem speciel minden élet érték, neked van pofád leírni, hogy a bosnyák élet csak járulékos kár.

        • Millió feletti számú ember halt meg a nyugat miatt ott…

         • dddoni

          A nyugati erők öltek ott a legkevesebbet: 10000 áldozat, amiből 3000 civil. A többiért legfeljebb közvetett felelősségük lehet, nem nyugat húzta meg a ravaszt.

 • FF

  Mint rendszeres olvasója most azt kell, hogy mondjam, hogy dddonival értek egyet (talán először). Ezzel csak 8000 ártatlan ember emlékét sérti meg.
  A szélsőségesség ellen nem lehet terroral küzdeni. Ha valaki küzdeni akar a vahabizmus és a szélsőséges muszlim ideológiák ellen, akkor azt úgy tudja elérni, hogy Szaúd-Arábia ellen küzd és elvágja ezeket az embereket a szaúdi támogatásoktól.

  A szerbek 8 ezer ártatlan megölésével nem értek el semmit sem. Az vahabiták továbbra is vásárolnak ott ingatlanokat és továbbra is képzik ki embereiket a hegyekben. A dzsihadisták nagy része egyébként a műveletlenebb nem ritkán cigányok közül kerülnek ki. Így pedig nem terrorral, hanem iskoláztatással és a nem-vahabita muszlim teológusok támogatásával kell küzdeni a szélsőségesség ellen.

  • Mindez tény, de mégis: ma Bosznia nem iszlamista állam.

   Cigány dzsihadisták BG-ban is vannak egyébként, a szaúdi alapítványok csináljék ezt.

   • FF

    Egyébként se lett volna az. Szerintem meg pont jelenleg halad egyre jobban Bosznia a normális iszlámból a vahabizmus felé.

    Kíváncsi vagyok maga az örmény népirtásra is azt mondané-e, hogy helyes volt a törökök örmények ellen indított háborúja, mert így felszámolták az akkor kibontakozó örmény-nacionalizmust.
    A törökök is jól tették, hogy visszaverték az örményeket oda a pöcegödörbe?

    • Az örmény nacionalizmus nem jelentett veszélyt. Azaz rossz párhuzam.

     • FF

      Szerintem meg nagyon is jó párhuzam.

      A 10-es években a franciák és más nyugatiak pénzelték és felfegyverezték az örményeket, hogy ezzel mégjobban gyengítsék a rivális Oszmán birodalmat.
      Az örmény nacionalisták nem ritkán megtámadták a törököket. Erre lett a válasz, a tragikus esmény. Az örmény nacionalizmus ma is létezik, pl Khojaly-ban 1992-ben több mint kétszáz azeri civil ellen követtek el merényletet.

      Boszniában ugyanez a helyzet. A nyugatiak felfegyverezték a bosnyákokat a rivális szerbek ellen, a szerbek meg a népirtással válaszoltak. Ma is van bosnyák dzsihadizmus. Annyi különbséggel, hogy ők még nem hajtottak végre terrorcselekményeket szemben az örmény nacionalistákkal. Úgyhogy ilyen szempontból tényleg rossz párhuzam…

      • Csak hát az iszlamista terrorizmus valóban létező globális probléma, ez a hatalmas eltérés.

       Az 1992-es eseményt megelőzte számtalan azeri támadás, az ott azeri-örmény háború volt, s ma is megvan.

       • FF

        És pont azt akarom mondani, hogy a szerbek agressziója nem ért el semmit sem az iszlamista terrorizmus ellen.