Trombitás cikke

By | 2018-02-27

A Mandineren ritkán szoktam kommentelni. Egyrészt nincs rá időm, másrészt követhetetlen a kommentrendszerük. De olvasni szoktam őket szinte minden nap.

De most – a múlt héten – megjelent ott egy érdekes cikk, mellyel nagy részben egyetértek.

Megjegyzésem csak az, hogy ez nem bal és jobb kérdése. Hanem perverzitás és normalitás kérdése. Ma már ez az igazi ellentét.

A klasszikus baloldalnak számos értéke van, sőt sok téren sokkal értékesebb a klasszikus jobboldalnál. Pl. gazdaságpolitikai ügyekben 100-szor jobb a baloldal a jobboldalnál.

A mai modern baloldal viszont kombinálja magában mind a klasszikus jobb negatívumait, mind a klasszikus bal negatívumait. Éljenzi egyszerre a kapitalizmust, a “szabad” piacot, a kizsákmányolást, s közben ezt kulturális nihilizmussal vegyíti.

Volt régebben egy kedvenc zsidó humoros műsorom, melyet rendszeresen néztem a neten. Abból kedvenc részem, nyilván ez zsidó szempontú, de azt hiszem világos az üzenet:

 

  • FF

    Annyit azért hozzátennék, hogy a videóban nem a “normális” oldal van. Ha ugyanezt egy muszlim mondaná, akkor egyből mindenki jajveszékelne, hogy: „mocskos iszlamista! bombázzuk szét a Közel-Keletet!”.