A balliba és más fajok élettere

By | 2015-08-22
Megosztás:

Ballibisztán politikai berendezkedéséből már szó volt. Most essen pár szó e gyönyörű ország természeti jellemzőiről is.

Ballibisztánban a természet igencsak változatos és természetesen messzemenően toleráns.

Az ország nemzeti jelképe természetesen a balliba. Ez az állatfaj emlékeztet erősen egy baromfira, az esze is pont annyi, azonban a sajátossága, hogy hangosabban gágog, mint egy légkalapács. A balliba élethelyén minden más állatfaj kipusztult, mert nem bírta a folyamatos gágogást,

Emiatt a balliba életterén egyetlen más állatfaj él: a piros-fehér-zöld süketfaj. A süketfaj jellemzője, hogy időnként dühbe gurul, s ilyenkor zsidózik. Erre a balliba hosszasan gágog, amire viszontválaszként a süketfaj ismét zsidózik. A két faj szimbiózisban él egymással, egymás nélkül már kipusztultak volna.

A ballibisztáni vizek fő előlénye a szivárványos toleranciahal. Ez egy apró állat, melynél a szaporodás kizárólag azonos nemű egyedek között valósul meg. Ha a toleranciahal bármely faj esetében ellenkező neműek közti párosodást lát, megsértődik és éhségsztájkot tart aznap.

A sötét ballibisztáni erdők és barlangok élőlénye a szörnyű nácimadár. Ezt a lényt még soha senki sem látta, de a ballibáknak sok mondája van róla, így bizonyítottnak számít létezése. Emiatt minden hónapban a ballibisztániak tüntetést tartanak e borzalmas élőlény létezése ellen.

A tápláléklánc tetején a liberófarkas áll, azonban ez az állat olyan jó, hogy áttért a vegetáriánus életmódra.

A ballibisztáni tóvidéken az úr a pánikmadár, mely képes azonnal pánikba esni, ha antiliberális álláspontot hall. Ha ilyet hall, ez a kedves kis madár bevadul és rohanni kezd Brüsszel felé, örjöngve elpusztítva mindent útjában.

Ballibisztán legaranyosabb állata a földalatti kutya. E faj természetes élettere az országhatárok környéke, kizárólag ilyen helyen tud élni és szaporodni. Ha azonban a földalatti kutya bármilyen határvédelmi építményt lát, búskomorságba esik és azon nyomban öngyilkos lesz.