A ballibaizmus sírásója

By | 2021-01-04
Megosztás:

TGM nagyinterjúja kapcsán, csak ismételni tudom magamat: imádom TGM-et, úgy hogy közben a szövegei háromegyedével nem értek egyet.

A kedvencem az a gyakori pillanat, amikor a ballib médiákban cikkezik vagy beszél szidva a ballibeket, s a ballib tömegember ezt észre se veszi, csak az orbánozós részt érti meg belőle, s tapsikol neki emiatt. A művelt ballib kisebbség meg őrjöng közben, miért lett ez az ember már megint beengedve a „szalonba”.

Napjaink legnagyobb rossza a liberalizmus, így hasznos a rombolása, márpedig TGM éppen ezt teszi.

Kiválasztottam 8 kedvenc TGM-izmusomat, a fentiek fényében:

  • Számtalanszor elmondja, a liberalizmus egy jobboldali eszme. Ami persze banális tény, de a magyar ballibaizmus egyik alaptabuját sérti. A magyar ballib mitológia szerint a baloldal és a liberalizmus szinonímák, s fő hordozói a „semleges szakértők”. Hozzáteszem, a liberalizmus is szereti magáról azt állítani, hogy semleges, de azt, hogy baloldali lenne, azt nemigen. Sőt, a modern liberális eszme sokkal inkább a szélsőségektől távoli, azaz se nem jobbos, se nem balos, racionális centrum képzetét szereti hirdetni magáról.
  • Ebből következik TGM állítása: ma nincs baloldal. Sőt bázisa sincs Európában, mert a munkásosztály a harmadik világban van. Ez történetesen persze nem igaz, de jó mint a ballibeket bosszantó állítás.
  • TGM mindig megvédi a határontúli magyarokat – persze, ez személyes is -, ami már önmagában mínusz a ballib tábor feketeöveseinek, a gyurcsányista szektásoknak, de ezt ő még azzal is megtoldja, hogy a fideszes migránsozást azonosnak tekinti a ballib határontúlizással.
  • Úgyszintén gyakori állítása, hogy a liberális demokráciát a tőke irányítja, nem a szavazópolgárok. Csúnya gondolat a nyugatot újjongva tapsolók számára. Ballibául ez csurkizmus, sőt kódolt antiszemitizmus.
  • TGM azt állítja, a középosztályiság mint társadalmi cél egy mítosz. Teljesen igaza is van ebben, de ezzel ismét egy ballib tabut rombol le.
  • Ami a gyakorlati politikát illeti, TGM mindig elmondja, az orbánizmus nem egyedi, provinciális, ideiglenes jelenség, hanem a „fasizálódó” korszellem része. Kedvenc pillanatom, amikor a ballib félistent, Macront kb. francia Orbánnak mondja. Ez persze marhaság, Macron iránya egészen más, mint Orbáné, de mindegy: ez is jócskán szédítő ütés a ballib átlagolvasó számára.
  • Továbbá, azt is mindig elmondja, hogy az EU nem értékek mentén működik, hanem érdekek mentén, ezzel ismét pofont adva a ballib EUfóriának.
  • TGM a törzstábort is szépen gyalázza. Pl. amikor elmondja a cigányozó kommentelő nem áll magasabb színvonalon, mint a zsidózó kommentelő.

Valójában lenne még, de azt hiszem ez pont elég.