A cégvezető

By | 2015-04-11
Megosztás:

Milyen az ideális cégvezető?

Először is fiatal. Tele van energiával. Hisz a jövőben, terveiben, a sikerben.

Ezentúl még: minden a munkája, a munkája valójában a hobbija. Képes napi 16 órát dolgozni.

Az alkalmazottait szintén a fenti értékekre ösztönzi. A lazsálást, a heti alig 40 óra munkát a cégvezető nem tűri. A betegállományba, vagy – ne adj Isten – szabadságra menőket ő szimplán csak „kommunistáknak” hívja. Az igazi alkalmazott ugyanis a cégért él, hiszen a cég egy nagy család, márpedig egy család számára mi lehetne fontosabb saját ügyeinél? Az olyan alkalmazott, akinek bármi fontosabb a munkájánál, valójában nem más, mint házastársát megcsaló ember.

A cégvezető munkaidőn túl is a munkáról gondolkodik. Filmet is csak olyan néz, mely pallérozza őt üzletileg. Kedvenc filmje a Wall Street-i Farkas, abból is az „add el nekem ezt a tollat” jelenet:

A cégvezető gyanakodva figyeli szülei nemzedékét, a marxista diktatúrában szocializálódottakat, hiszek ezek nyilvánvalóan nem a siker nevében lettek felnevelve, azaz nemigen alkalmasak a modern életre, hacsak nem képesek gyökeresen megváltozni, újraépíteni személyiségüket. Szerencsére azonban a rohadt lazsáló komcsik helyén ma már itt vannak a sikeremberek.

A cégvezető tehát a gazdaság támasza, néllküle minden összeomlana.