A Cukorhegyen innen is túl

By | 2017-09-22
Megosztás:

Letiltott ismét a Facebook, megint 30 napra.

Az ok: azon vélemény hangoztatása, hogy a trükkösen gyereket örökbefogadó homokos „pároktól” az államnak el kellene vennie a gyerekeket. Azaz egy vélemény, nem uszítás, erőszakra felhívás, gyűlöletbeszéd. Vannak vélemények, melyeket a Facebook nem tűr el és pont.

Ezzel kapunk ízelítőt miért nem szabad megengedni a liberális, globális világállamot. Ott ugyanez lenne: monopolcégek büntetnének, szabályoznának, minden fék, ellensúly, ellenőrzés nélkül. Formálisan hiába nem lenne elvileg nem kötelező a cégek szabályozása, hiába lenne államszervezet, az iszonyúan gyenge lenne a magáncégek uralma ellenében, hiszen ez liberális, azaz gyenge állam lenne, „éjjeliőr állam”.

Már ma is hatalmas gondot okoz a modern liberális államiság diktatórikus jellege, a hatalom egyik rendkívül fontos eleme, a gazdasági hatalom semmilyen politikai kontroll alatt nem áll, sőt erre még büszkék is a liberálisok: szerintük az ideális állam pont ilyen, azaz benne a gazdaság önálló, ellenőrizhetetlen tényező.

A világ népei azonban egyre nyilvánvalóbban látják ennek a modellnek a tarthatatlanságát.

A nagytőke nem ravasz, ez a népek malmára hajtja a vizet, hiszen éppen az ilyen Facebook típusú gigacégek kontrollálatlan garázdálkodása mutatja be, milyen is az álarcát levetett liberalizmus.

De lesz még kutyavásár Palo Altóban…