A habest

By | 2020-10-02
Megosztás:

Sose voltam az a bulizós típus, csak nagyon zártkörű bulikra jártam jellemzően, melyek sokkal inkább hagyományos vendégeskedések voltak, nem is bulik a szó igazi értelmében.

De persze azért voltam igazi bulin is, bár nagyon kevésszer.

Tapasztalatom: a bulik fő célja az ivás és/vagy a szex. Az előbbi sose volt a hobbim, az utóbbira meg nem szorultam rá: csak 15 éves koromból emlékszem olyan bulira, amikor barátnő/feleség nékül voltam jelen ilyen helyen.

Amikor voltam bulin, az szinte mindig magánlakásban rendezett volt. Az érdekesebb amikor nyilvános helyen volt.

A legérdekesebb élményem egy diszkó volt habbulival. A habbuli azt jelenti, hogy a létesítmény központi részén habot engednek az emberekre. Íme egy kép, melyet a neten találtam:

Én személyesen nem éreztem a habot, mert nem vagyok táncos típus, azaz az emeleten ülve néztem száraz helyről. Amit azonnal felvetettem magamban: nem fog-e megfázni ez a sok ember, hiszen láthatóan teljesen vizesek, talptól fejig, beleértve minden ruhájukat, hogyan fognak hazamenni aztán így. Hiszen itt nem egy-egy ember lett vizes, hanem egy hatalmas tömeg.

S ez is okozta a legnagyobb meglepetést. Amint valaki kijött a habból, pár percen belül teljesen száraz lett.

Aztán elmagyarázta egy hozzáértő: egy nagy méretű diszló habgépe úgy működik, hogy kb. 100 liter vízhez kever hatalmas mennyiségű habosító szert, jellemzően valamilyen illatos, koncentrált habfürdőt. Így az egy darab táncolóra kevesebb víz jut, mintha 2 másodpercre kiállna egy enyhe esőbe. A hab tehát nagyon látványos, de szinte száraz, ezért kimenve a habból, az gyorsan eltűnik az emberről, se nyomokat, se nedvességet nem okoz. A dolognak persze van veszélye: ha valaki elcsúszik a habon és megüti magát, vagy ha valaki lenyeli a habot.