A kitántorgó hullámok

Megosztás:

Gyakori ballib tévhit, hogy a kitántorgók őket erősítik.

Ezt a külföldi szavazási adatok sem igazolják, de van itt más is.

Ugyanez a folyamat Bulgáriában már teljesen lezajlott, mivel a kitántorás 20 évvel korábban kezdődött, még 1989-ben, s olyan hatalmas méreteket öltött (a lakosság 2 millióval csökkent 25 év alatt), amit Magyarországon sosem fog elérni.

A ballib logika szerint aki elmegy az országból, az eleve Orbán ellenzéke. Ez persze alapból nem igaz, lásd a szavazási adatokat. De nézzük tovább az érveket: aki elmegy és visszatér, az rendszerellenesként tér haza, s lassan nyugati viszonyokat teremt otthon. Azaz a fiatalok lassan ki fogják követelni, hogy nyugati típusú ballib kormányzat legyen az országban.

Lássuk mi volt Bulgáriában.

Az első hullám: a kommunisták és azok utódai a hibásak, hogy nem akarnak nyugatot építeni Bulgáriában, nem hajlandók 100 %-osan szót fogadni a nyugatnak!

Eredmény: buknak a posztkommunisták, s a jobboldal kerül hatalomra.

A második hullám: az antikommunisták a hibásak, mert nem védik meg az ország érdekeit, s mindenben szót fogadnak a nyugatnak!

Eredmény: bukik a jobboldal, s a posztkommunisták kerülnek hatalomra.

A harmadik hullám: minden párt rossz, építsünk közvetlen demokráciát, civilek irányítsanak, jöjjenek haza külföldi bolgárok, ők irányítsanak!

Eredmény: új, friss párt kerül hatalomra, melyben jelentős szerepet játszanak külföldről hazajött bolgárok.

A negyedik hullám: egyetlen bolgár kormány sem hibás, a nyugat általi kizsákmányolás a fő ok, az ok geopolitikai.

Eredmény: általános passzivítás, s kezdenek terjedni a geopolitikai okokat elemző emberek.

Magyarországon a helyzet csak annyiban más, hogy Magyarországon a „baloldal” a nyugatpárti, s a „jobboldal” a nyugatellenes. Emellett magyar sajátosság, hogy maga a „jobboldal” vált a nyugati kizsákmányolást hibáztató erővé.