A legidegesítőbb FB-ismerősök

Megosztás:

A Facebook manapság kikerülhetetlen.

Mindenki más-más módon használja a FB-ot. Az én módszerem a „barátokra” pl. az, hogy mindenkit visszajelölök, aki engem bejelölt. S nagyon ritkán törlök bárkit is, egész majdnem 10 éve FB-pályafutásom alatt – 2008-ban csatlakoztam – összesen 3 embert töröltem, köztük 2 ex-SZDSZ-es profi politikust, de őket is csak gusztustalan, intoleráns, megalázó stílusuk miatt.

Változtam ugyanis számtalanszor életemben, de van 2 dolog, melyet sose bírtam elviselni: ez az aljasság és az igazságtalanság, ez ügyben sose változtattam meg nézeteimet. Akinél ezek bármelyikét tapasztalom, szándékossággal egybekötve, az nálam kizáró ok bármire is.

Szóval jöjjenek a legidegesítőbb FB-baráttípusok!

A legkisebb rossz az ökörségeket posztoló ember. Pl. megoszt valami álbudhista bölcsességet Jézus képével, a háttérben egy macskával. Vagy lánclevél terjesztésére buzdít. Esetleg mlm-piramisjátékot hirdet.

Valamivel idegesítőbb a hamis híreket terjesztő megszállott. A fő gond vele: a hír annyira hamis, hogy 5 másodperc gondolkodás elegendő lenne ennek felismerésére, ő mégse szánt erre ennyi időt se. Még az amerikai elnökválasztás előtt egy ismerősöm megírta, hogy Clinton visszalépett a választásoktól. Kivételesen válaszoltam neki, hogy ez hülyeség, s felhívtam figyelmét, egyetlen média se igazolja vissza az állítást. Erre ő azt válaszolta, hogy még titkolják a médiák, de hamarosan nyilvános lesz, s furcsa, hogy én a liberálisokat támogatom. Ebben maradtunk…

A legidegesítőbb a hatalomhoz dörgölőző típus. Nem, nem a politikai hatalomhoz, hanem a valódihoz. Ő az, aki elsőként csinál szivárványos képet, ha terrortámadás zajlik, üdvözli, hogy Ausztráliában lesz egynemű „házasság”, követeli Trump lemondását, tiltakozik Putyin ellen, stb.