A lengyelellenes brüsszelita kampány

By | 2016-01-20
Megosztás:

A lengyel nép demokratikus választása után – melynek eredményeképpen nem a háttérhatalomnak tetsző kormány került hatalomra – egyre fokozódik a liberális agresszívitás a lengyelek országa ellen. Brüsszelben mindenki toporzékol, hogyan eshet meg, hogy a demokratikus lengyel kormány az EU érdekei helyett a lengyel szavazók érdekeit veszi figyelembe.  

A lengyel kormányzat programja a lengyel életerő harca a brüsszelizmus, a liberalizmus és az ateizmus ellen.

Amíg a nyugat behozhatatlan előnyben van igazságtalan újradisztribúciós mechanizmusai révén, addig a régió érdeke ez EU-rendszer lassú, de folyamatos rombolása. Erre most nagy az esély, több kelet-európai EU-tag szövetségre lépett Brüsszel ellen, ezt a szövetséget kell erősíteni. Hála Istennek Magyarország is dicső szerepet játszik e nemes harcban.

Az EU megoldhatatlan ellentétektől szenved:

  • a gazdaság terén: a magállamok nem akarják abbahagyni a periféria pénzének kiszívását,
  • a liberális lobbi hisztizve követeli saját értékrendje egyeduralmát,
  • a magállamok igyekeznek korlátozni az EU-s alapjogokat.

A liberális eredetű nacionalizmus minderre szimpla túlreakció, lenyugszik lassan, s egészséges közösségi kapoccsá nemesedik.

Szóval – ellentétben a brüsszeli hisztizéssel – a jövő biztató. Az ultraliberálisok pont ezért tajtékzanak: látják, hogy a keleti tagállamok végleg antiliberális erődökké csúcsosodtak ki az új, szellemi világháborúban, mely szemünk előtt játszódik…

Eddig három világháború folyt:

  • az első két imperialista tábor között,
  • a második a nácizmus-fasizmus és a kommunizmus-liberalizmus között,
  • a harmadik a kommunizmus és a liberalizmus között.

Most a negyedik a liberalizmus és a humanizmus között zajlik szemünk előtt, nap mint nap.

Természetesen nem kell mindenben egyetérteni a lengyel néppel. Pl. fanatikus oroszellenességük nyilvánvalóan liberális hatás náluk. De az egyes kérdésekben való ellentét nem akadály a közös fellépésre sok mindenben.