A nap végén véget ér a nap

By | 2024-02-22
Megosztás:

Igazi csemege, érdemes megnézni:

Kiderül: a magyar ballib oldal végre kitermelte az igazi européer politikusokat.

Ungár nem, ő nem européer: az esélytelenek magabiztosságával ő megengedheti magának, hogy nem európai, hanem normális módon beszéljen. Azaz mond valamit, persze többnyire marhaságot, de mégis van megfogható tartalma mondásának.

Gyurcsányné is már profi, elmenne bármely nyugati ország rendszerpártjában bármely tisztségre. Kora miatt néha még érződik nála a stupid KISZ-es stílus, néha mintha szégyellné is magát mekkora kamuzást kell előadnia, de képes elég jól leplezni. Annácska viszont magába szívta a szakma minden csínját-bínját: tökéletes európai termék, sose esik ki a szerepéből – az a típus, aki akkor is képes gondolkodás nélkül 20 mondatot válaszolni, ha halvány fogalma sincs arról, amiről kérdezik.

  • Annácska, mi a véleményed a sötét anyag és a világegyetem háttérsugárzásának viszonyáról?
  • A sötét anyag és a háttérsugárzás rendkívül izgalmas kérdését pártunk kiemelten kezeli évek óta. Ez azonban nem pártkérdés, rendkívül fontos itt minden tisztességes ember, akár még kiábrándult fideszesek részvétele is. Optimista vagyok, mert egyre több lelkes fiatalt látok a kérdéssel foglalkozni. A részletekbe nem mennék bele, szociológus vagyok, nem elméleti fizikus, de vallom, itt elsősorban cselekvésre van szükség. Önkritikát szeretnék gyakorolni: eddig az EP-ben csak három ad hoc bizottságban merült fel mindez, a következő 5-éves ciklusban, tanulva hibáinkból, szeretnénk a kérdést jobban reflektorfénybe állítani, ez szívügyem. A kérdést nem szabad szakbizottságok füstös szobáiban hagyni, ki kell vinni a napfényre, az emberek közé. Ha ezt elmulasztjuk, akkor az emberek hitüket vesztik, s elfordulnak tőlünk. Márpedig a mi pártunk és Európa számára az emberek a legfontosabbak. Ez az igazi választóvonal, nem baloldal és jobboldal között húzódik, hanem az emberpártiak, legyenek bármilyen oldaliak, és a demagóg populisták mint amilyen Zorbán, között. A nap végén az emberek a hitelességet, a valódi, mérhető cselekvést jutalmazzák.