A neofita betegség

By | 2020-09-09
Megosztás:

A neofita betegség eredete vallási, azt jelenti, a megtért új hívő annyira bizonyítani akarja, hogy ő igaz hívő, hogy mindent túlteljesít, ezzel aztán gyakran nevetségessé téve magát.

A modern politikában is megesik ez, különösen ha valaki a politikából akar megélni.

Gulyás Balázs fanatikus fideszesből fanatikus ballibbé lett politikai aktivista elemzi a Kötöttfogás múlt heti számában Vidnyánszky egyébként dicséretes tevékenységét. A többi ballib résztvevő természetesen szintén igyekezik Vidnyánszkyt kb. a világ aljának bemutatni, de Balázsunk érzi, nem volt ez elég erős, így kijelenti: Vidnyánszky zsidózott. Hiszen kimondta a „háttérhatalom” szót, ami a legfanatikusabb ballib körökben a „zsidó” szinonímája.

A többi résztvevő csitítja Balázst, elmondják, Vidnyánszky nagyon csúnya ember ugyan, de nem zsidózott. Balázs erre megsértődik, durcáskodik, különösen hogy a nyilasból ultraliberálissá lett Pörzse még kiselőadást is tart neki arról, hogy ősi liberális betegség minden ellenvéleményt antiszemitizmusnak minősíteni, s ez nem vezet az égvilágon sehová.

Balázs meg néz, néz, s azt gondolja: „Atya Isten, hát még itt is tömve van antiszemitákkal!„. Lásd 6:55-től. Csúcs jó a műsor, gyerekek! Kérünk több Balázst.

Aztán még egyszer durcás lesz kis Balázs, amikor Reichert kijelenti, az ellenzék alkalmatlan, ahelyett hogy ütemesen tapsolna az összefogdosásnak. Balázsunk immár toporzékol: ezek nem csak antiszemiták, de fideszes ügynökök is!