A nyugati kettős mérce

By | 2015-10-04
Megosztás:

Csak eszembe jutott  a határátkeléssel és a migrációval kapcsolatban.

Manapság elég csoportba verődni és okmányokat eldobni, s máris szabadon lehet közlekedni egész Európában, bármiféle korlát nélkül. Sőt, aki ez ellen szót emel, az jól megnézheti magát, hiszen ez fasiszta vélemény.

Visszaemlékszem a 90-es évek elejére és középére Bulgáriára. Vicces a kontraszt a két helyzet között.

Bolgár állampolgár akkoriban nyugatra gyakorlatilag nem utazhatott. Amint Bulgáriában megszűnt a kiutazási engedély 1990-ben, minden nyugat-európai ország vízumkötelezettséget vezett be a bolgárok számára. A vízumkérelemhez TÖBB papír kellett, mint a kommunista korban a kiutazási engedélyhez. S az elutasítások aránya óriási volt.

A szófiai német követségen pl. állig felfegyverezett, géppuskás őrök voltak, mintha háború lenne a követség területén.

Sokszor pénzes emberek se kaptak vízumot. Az átlagemberekkel pedig folyamatosan szórakoztak. Egy Spanyolországban élő lányához kimenni akaró nőtől pl. még a lánya spanyolországi lakásának építési dokumentációját is megkövetelték.

Arról nem is beszélve, hogy egy kicsit is sötétebb bőrárnyalatú bolgár azonnal cigánynak minősült, s az ilyennek esélye se volt vízumra. Mindez a nyugati antirasszista harc jegyében.

Akkor nem jutott eszembe hogyan segítsek az embereknek: hiszen nem is kellett volna vízumot kérni, hanem elég lett volna azt tanácsolni, hogy egyszerre ezer ember menjen el a határra okmány nélkül, s máris szabadon utazhattak volna egész Európában.

Most pedig egyék meg nyugaton, amit főztek. Lepje csak el őket a kriminális kontingens. Ha a liberális, agyatlan, hazug és kétszínű nyugat-európaiak és az arab segélyvadászok és iszlamista terroristák között kell választani, én az utóbbiak mellett állok!

Örülök annak, hogy Magyarország hírneve manapság minden korábbinál magasabb Európában: mind a baloldalon, mind a jobboldalon példaértékűnek tartják a magyar kormány kiállását a migránskérdésben. Csak a liberálisok hisztiznek, de hát érdekel ez bárkit is???