A tolerasztia

By | 2023-06-15
Megosztás:

A modern liberalizmus egyik alapértéke a toleranciának nevezett valami.

Persze ez szómágia. A tolerancia valós jelentése ugyanis: eltűrni azt, amit ellenzünk. Azaz kulcselem az ellenzés. Amit nem ellenzünk, azt nem lehet tolerálni, hiszen azzal eleve vagy egyetértünk vagy semlegesek vagyunk vele szemben.

A liberális értelmű tolerancia jelentése: aktívan kiállunk valamiért, aminek nem vagyunk részesei. Pl. nem vagyunk homokosok, de minden eszközzel támogatjuk a homoklobbit.

Érdemes tehát a „tolerancia” helyett más szót használni, a legjobb: tolerasztia.

A tolerasztia 2 fő megjelenése:

  • a már említett, azaz tapsolunk annak, ami minket közvetlenül nem érint,
  • de vigyázat, ez csak akkor érvényes, ha az a szóban forgó dolog megítélése pozitív! – ha ugyanis nem az, akkor szó se lehet semmi engedékenységről, ilyenkor a helyes megoldás az aktív ellenzés.

Tehát a toleraszta támogatja azt, amit pozitívan ítél meg, s ellenez minden mást. Ez gyakorlatilag éppenhogy a tolerancia – a valós értelmű tolerancia – szöges ellentéte, hiszen azt jelenti: ne tűrjük meg azt, amit nem kedvelünk.

Hiszen nem nehéz azt elfogadni, amit eleve pozitívan, de legalábbis semlegesen ítélek meg. Ha heteroszexuálisként azt hiszem, hogy a homoszexualitás nagyszerű, de legalábbis egy alternatív valami, nem betegség, perverzió, akkor könnyedén támogatom a homoklobbit, hiszen ők – legalábbis ezt hazudják – csakis a homoszexualitás diszkriminációja ellene küzdenek.

Viszont ha modern liberális vagyok, akkor nem tolerálhatom a homofóbiát, hiszen az azt mondja: a homoszexualitás betegség, bűn, perverzió, azaz nem emelhető a normál szexualitás mellé. Azaz köteles vagyok kirekesztő lenni a homofóbiával szemben. (Itt persze a „homofóbia” szót annak eredeti értelmében használom, azaz nem mint homokosok elleni erőszak, homokosok gyűlölete értelemben.)

Mondjuk ha valaki azt mondja, ne lehessen tömeges muszlim bevándorlás egy nem-muszlim közsségbe, akkor ki kell állni a muszlimok mellett, mert ezzel küzdünk a „xenofóbia” ellen, márpedig a xenofónia nem tolerálható! Ha viszont egy betelepült muszlim család arra oktatja a gyerekét, hogy a homoszex az bűn, akkor a muszlim család ellen kell fordulni azonnal, a gyereket el kell venni szüleitől, hiszen ez a család homofób, az pedig nem tolerálható!

A modern liberális kötelező eleme tehát a tolerancia hiánya.