A tyúkeszű

By | 2023-11-29
Megosztás:

Hosszú, de ezt érdemes megnézni:

Ami alapszinten kiderül: Vona és Puzsér értik a valóságot, míg MZP még vitapartnerei kérdéseit se, folyamatosan a felületen síklik, monomániásan ismételget oda nem való marhaságokat.

Persze Vonának sincs igaza, de ő koherens, s a legfontosabb: látja mi van. Ez ugyanis – ellentétben a ballib téveszmékkel – nem azonos az igazzal. Az igazság már a következő lépés ugyanis.

Puzsér meg mondja, amit mindig: közismert klasszikus liberális utópiáját. Ami persze marhaság, de koherens marhaság. Annyira jól látja a valóságot, hogy azt is kifejti, amit én szoktam: hogy a baloldal és a jobboldal csakis a modernitáson belül értelmezhető, a köztük az ellentét minimális a premodernitáshoz képest.

Puzsér azt mondja Orbánról, ő ma már tagadja a modernitást. Ennek én persze nagyon örülnék, ha igaz lenne, de nem tudom az-e: szerintem Orbán máig hisz valamiféle konzervatív modernitásban. De örülnék, ha tévednék.

MZP meg ismételten eldarálta az egybites ballib kommentelő szövegét: diktatúra, korrupció, jogállam, lopás, Európa, összefogás. Nem értem miért utálja őt ennyira a ballib törzsszavazó, mikor 100 %-ban felmondja a ballib krédót.