A új Borgiák kora

Megosztás:

Visszatérőben a Borgiák rosszemlékű kora a Vatikánban. Ugyanaz ismétlődik meg, rosszabb formában. Bár kívülállló vagyok, képtelen vagyok mindezt semlegesen szemlélni.

Vannak testvéreim, akik kifejezetten kárörömmel szemlélik az új vatikáni borgiák tombolását-rombolását, s azt mondják ez a Vatikán által 1054-ben elkezdett ámokfutás logikus vége. Én nem így látom. A katolicizmus, minden hibája ellenére, apostoli felekezet, a legnagyobb ilyen, így mindenképpen aggódva és nem örvendve kell szemlélnünk azt, ami jelenleg ott zajlik.

Ez a római pápa már a kezdetektől gyanús alak. Ő a Vatikán Gorbacsova – azaz, feltételezhetően jó szándékkal, de lerombolja azt, aminek védelme és megtartása a feladata. A különbség az, hogy az oroszoknak szerencséjük volt: Gorbacsov rombolásából végül sokkal jobb lett, mert a SZU szétomlása után 10 évvel jött Putyin. A Vatikán esetében viszont egy apostoli egyház lassan elindult a protestáns szektává való átalakulás útján. S ez az út egyirányú, nincs visszaút.

Ha a katolikusok időben nem állítják le az argentín ámokfutót, késő lesz, s 15 év múlva mise helyett játékos vetélkedők és homokos orgiák lesznek a templomokban, homoszex „házasságban” élő püspökökkel, feminináci női papokkal, s Jézus feltámadását jelképes történetként értékelő teológusokkal.

Kívülállóként sok sikert kívánok nektek, katolikus testvérek, az argentín miniantikrisztus elleni harcban!

Le Conchita Franciscóval! Le a miniantikrisztus celebbel!