A vénember harca gazdájáért

By | 2023-11-16
Megosztás:

Van egy népszerű tévhit fideszes-keresztény körökben: hogy a jelenlegi római pápa valójában derék ember, csak a liberálisok kiforgatják szavait.

Természetesen semmi sincs távolabb az igazságnál, mint ez a konteó. A Szent Péter római trónját ideiglenes megszállás alatt tartó patagóniai illetőségű szivárványember következetesen harcol a kereszténység ellen megválasztása óta.

Tulajdonképpen ő a vatikáni Gorbacsov, aki belülről bontja le a rendszert. Álvatikáni Ferkó példaképe Mihail Gorbacsov tehát, aki sikeresen lebontotta azt a szervezetet, melynek élére került: a szovjet kommunista rendszert. Nyilván Gorbacsov szerepe pozitív mindazok számára, akik ellenezték a szovjet kommunista rendszert – itt a helyzet azonos: keresztényellenes körökben Szivárványos Ferkó megítélése szintén rendkívül pozitív, ő gyakorlatilag szupersztár celeb náluk. Ahogy egykor Gorbi-mánia volt nyugaton, úgy van ma pápamánia ateista körökben. S ahogy egykoron a kommunisták ellenezték „Gorbit”, úgy ellenzik ma a „pápát” a keresztények.

a bizarr pillanat a 80-as évek második felében: amikor a Neoton is részt kapott a Gorbi-mániából

Neoton Éva sajnos már túl öreg ehhez, idén lett 70 éves, különben biztosan csinálna egy „Ferkó de jó ember vagy” slágert is.

Ferkó kemény kampánnyal működik. Teljesen normális szociális üzenetekbe rejti valódi céljait. Pont ahogy egykor Gorbacsov is a kommunista rendszer valós problémáira hivatkozott.

Szerencsére Ferkó de facto ellenpápának sokkal több ellensége van, mint egykoron Gorbinak. S mivel a vén patagóniai perverz egyre jobban érzi élete végét, kénytelen sietni, hogy sikeresen és időben teljesítse gazdái ukázatit, folyamatosan lehull róla a sátáni mosolymaszk, mögüle kilátszik a krisztustagadók kiöltött nyelve.

Most éppen egy amerikai püspököt rúgott ki Ferkó, aki ellenezte az, hogy befogadóbb legyen a katolikus egyház az „LMBTQ közösség” számára, továbbá szimpóziumok tartását olyan kérdésekről, melyek felül állnak a vitán. A püspök rámutatott: a krisztusi igazságokat elfogadni kell, nem vitázgatni róluk, az egyház feladata pedig nem a bűn felé befogadónak lenni, hanem küzdeni ellene. Ezek a szavak a püspök leváltását érték.

Idei budapesti látogatásán ismét kimutatta sátáni foga fehérjét Ferkó „barát”. Amikor a miatta kiűrített budapesti fúutcán kevélyen végigrobogott egy direkt erre a célra kiválasztott kiskategóriás kocsiban. Persze bűn ha az ember szupergazdag és kérkedik vele, de van egy még nagyobb bűn: szupergazdagnak lenni, közben úgy tenni, mitha koldus lennénk. Szerintem még az is ki volt adva utasításba aznap, a díszautót ne mossák le.

Ma már nyilvánosak Oroszországban a Leninnel kapcsolatos dokumentumok. Néha az ember vicces apróságokat talál ebben. Amikor Lenin 1917. április 3-án megérkezik Szentpétervárra Svájcból a németek által biztosított lezárt vonaton, leszállás előtt a fülkében – ahol mellesleg 2 nővel utazik, a feleségével és a szeretőjével! – gyorsan cipőt cserél: a még Svájcban vett új cipőjét elcsomagolja a bőröndjébe, majd onnan elővesz egy kopott pár cipőt, amit felvesz. A két nő nézi őt furcsán, mire ő megjegyzi „a nemzetközi munkásosztály vezetője nem szállhat le a pályaudvaron vadonatúj cipőben”.

Nekem rögtön ez ugrott be Ferkó Fiat-nagyzolása kapcsán. Szerintem legközelebb az is benne lesz a forgatókönyvben, hogy a út közepén lerobban a kocsi, Ferkó kiszáll, olajszintet ellenőriz, hozzáönt fagyállót, ráüt a motorháztetőre, majd visszaül, s indul a kocsi.