A vita

By | 2021-09-18
Megosztás:

Időközben a ballib jelöltek száma 1-gyel csökkent.

Élőben nem néztem a vitát, de pár nappal később sikerült végignéznem. Íme mit láttam.

Először is, ez nem vita volt, gyakorlatilag ugyanazt mondták, kicsit másképp.

Messze a legbutább Márki-Zay, ez most éles helyzetben kiderült, pedig a pálya nehéz volt, Fekete-Győr méltó ellenfele volt a butaságban.

Stílusban ő az, aki úgy beszél, mintha felolvasó gép lenne. Emiatt gyakorlatilag elalvásra hív fel, nagyon nehéz követni, még akkor is, ha mond valami értelmeset.

Fekete-Győr egyszer csúnyán felsült a Partizán-nagyinterjújában, abból láthatóan tanult, így most sikerült elkerülnie a legbutább címet, azt nagylelkűen átadva Márki-Zajnak.

Fekete-Győr sokat halandzsázott emellett. Mészáros rossz nagytőkés, mert szerinte „bűnöző”, viszont a cseh nagytőkés az jó, mert „versenyképes”. Ősi 90-es évek kezdeti SZDSZ-es baromságok. A pszichológusa felkészítette őt, tartsa a fejét mereven és a kezeit mozgassa, ez határozottság érzetét kelti. De így is, szánalmas jelenség, az ember szinte drukkol neki, fejezzen már be legalább egy értelmes mondatot!

Ami mindenki egyesít: jogállam építése a jogállamiság megsértésével. A törvény nem számít, mert „gúzsba köt”. Vicces. Ebben Karácsony volt a legközelebb a valósághoz, láthatóan ő az egyetlen, aki beszélt már alkotmányjogásszal, így láthatóan csak amolyan „ünnepélyes” szinten tekinti alkotmányellenesnek az alkotmányt, minden alkalommal elterelte az ügyet az „elszámoltatás” felé. Magyarul: Karácsony az egyetlen, aki ha esetleg – ne adj Isten – kormányfő lenne, joggal hivatkozhatna arra majd, hogy ő nem ígérte az alkotmány azonnali eltörlését.

Karácsony láthatóan a „nyugodt erő” szerepét játssza. Mindenképpen a legenyhébb volt. Ez még bajt okozhat neki, a ballib keménymag szavazók körében. Úgy tűnik, ő már az igazi választásra keszül, annyira biztos, hogy ő lesz a nyertes, ezzel magyarázható, hogy ő volt a legenyhébb a „diktatúra” ostorozásában.

Jakab ismét bizonyítja, ő tényleg semmihez se ért. Még Márki-Zay is ért valamihez, míg Jakab csak ahhoz, hogyan kell agresszív stílusban beszélni. Egyszerűen mást nem lehet mondani róla, nincs mit.

Profiságban természetesen Dobrev a nyerő. Ő az, aki képes abszolút nyugati politikusként viselkedni (ez nálam nem dicséret!): bármikor bármiről képes kerek mondatokat mondani, nem lehet semmivel zavarba hozni, használja a női érzelmi erőt, de nem túlozza el, a legnagyobb butaságot is képes szakmai szövegbe csomagolni, s sose teljesen kategórikus, mindig hagy magának kiutat. Mindezek miatt a legveszélyesebb is. Szerencsére a férje miatt esélytelen.