Ahogy Liberó-Vihar Pistike-Tomi képzeli

By | 2021-04-20
Megosztás:

Van egy Vihar Tomi – nem rokona Börni Viharsz hivatásos Dobrev Klára imitátornak -, vagy mi a fene a becstelen neve, nevű ballib fanatikus blogger, akkora ultra, hogy csak a fanatikus huppa.hu álhíroldal tűri meg.

A huppa.hu arról hírhedt, hogy alapítója olyan szinten beleőrült a Fidesz választási győzelmébe, hogy emiatt öngyilkos lett. Nem viccelek, tényleg öngyilkos lett és meg is halt. Annyit azért megérdemel az immár lassan 3 éve halott Mónika, hogy elmondjam: sose tiltott ellenvéleményt sehol, a huppa.hu is csak a halála után kezdett kőkeményen cenzúrázni, mikor az ilyen Tomika típusú dühöngő makákók kezébe került az irányítás.

De mindegy, adott egy cikke, mely elregéli infantilis szinten a liberális társadalom alapító mítoszát.

A mítosz olyan, hogy még egy egyébként liberális közgazdász is hahotázna rajta.

A lényeg: a gazdasági tervek feleslegesek. Ugyanis van a szabad piac láthatatlan keze, mely mindent megold – a szabad piac láthatatlan keze ugyanis olyan, mint egy mlm-termék: gyógyít mindent a hajkorpásodástól a rákig, plusz a terjesztője 72 órán belül milllllllllllliomos lesz.

De mi mozgatja a szabad piac láthatatlan keze? Hát mi más mint az emberek vágya a jobb életre!

Szóval éltek évezredeken át az emberek, szenvedtek sokat a rossz életük miatt. Aztán egy nap a fejükre csaptak „éljünk inkább jól!”, majd elkezdtek dolgoskodni. Nagyon spóroltak, okoskodtak, fantáziát láttak ebben-abban, s hipp-hopp jól kezdték élni. Emiatt a gazdaság nagyon fejlett lett.

Azt nem lehetne valahogy megoldani, Tomika, hogy helyet cserélj a Mónikával?