Alkotmányozás

Megosztás:

A ballib oldal szélsőségesei követik a fideszes oldal szélsőségeseinek 2006-os receptjét.

A számtalan húsztagú ballib „egységszervezet” között a legviccesebb az ex-SZDSZ-es hátterű Ország Gyűlése Mozgalom. Ez a szervezet meghirdette a puccsot immár teljesen nyíltan. Pl. alkotmányozni fognak nemsokára.

2006-ban Budapest központjában laktam, s személyesen emlékszem több ilyen alkotmányozásra. Nem messze – három saroknyira – laktam a Városligetről, így gyakran jártam a kutyákkal sétálni a ligetbe, s az akkori alkotmányozó mozgalmárok egyik kedvenc helyszíne éppen a Városliget Dózsa György út felőli parkolója volt. Így két alkalommal is szemtanúja voltak ilyen alkotmányozásnak.

Az alkotmányozás menete kb. ez volt:

  • a szónok válogatott baromságokat mondott (pl. „a Szent Korona az ország örökös államfője”),
  • a 100-150 fős hallgatóság egy része tapsolt, más része meg fújjolt, kijelentve, hogy ez kevés, azonnal legyen megrohamozva a „kommunista” Parlament inkább,
  • a két rész ezután egymást azzal vádolta, hogy Gyurcsány beépített embere, s el is feledkezett közben a gyűlés céljáról,
  • a kevés józan résztvevőt, akik pl. megjegyezték, hogy esetleg a jelenlegi alkotmány alapján kellene inkább arra törekedni, törvényes módon, hogy a kitűzött célok el legyenek érve, mindenki árulónak nevezte, s elkergette,
  • a szónok megköszönte  részvételt, s gyorsan hazamenekült, mielőtt még tömegverekedés alakult volna ki.

Mondtam is egyszer a feleségemnek: mintha Che Guevara fideszes/jobbikos verzióját látna az ember akció közben.

A mai radikális ballibek alaposan tanulmányozták az értékes 2006-os tapasztalatokat, s igyekeznek mindent átemelni a gyakorlatba.

Aki szeret sokat nevetni, annak ajánlom a fenti szervezet honlapját és FB-profilját, különösen a rajongói kommentekre hívnám fel a figyelmet.

*

A legviccesebb talán 6-pontos akcióprogramjuk, hozzátéve megjegyzéseimet:

1. Hatályba lépteti korábbi, 25 éven át konszenzussal létező Alkotmányunkat, annak Fideszhatalom előtti állapotában: ez 2010 áprilisi állapotot jelent.

Az alkotmányos fetisizmus egyik túltengő jele ez. Arra a kérdésre, hogy ennek mi a jelentősége senki se tudna válaszolni

2. Hatályba lépteti az ugyanakkori választási jogszabályainkat.

Magyarul: hatályba léptetni azt a választási jogszabályt, mellyel a Fidesz 2010-ben kétharmadot szerzett. Ezt nem igazán gondolták át a mozgalmárok…

3. Ezen sarkalatos törvényeink bármikori megváltoztatását feles részvételű, kétharmados többségű népszavazáshoz köti: ne lehessen később sem bármilyen országvezetés játszótere alkotmányos berendezkedésünk.

Magyarul: bebetonozmi mindent a 2010. április állapot szerint. Elmebetegek ezek?

4. Kimondja az Országgyűlés feloszlatását.

Ezentúl ha kimegy tüntetni pár ezer ember (a mozgalmárok szerint: 100 ezer), fel kell oszlania az Országgyűlésnek? Ezt komolyan gondolják?

5. 2015 szeptember 15-ére szabad választásokat ír ki.

Ezentúl évente lesz választás, minden tüntetés után? Na és mi lesz, tessék mondani, ha a Fidesz megnyeri a választásokat szeptemberben? Akkor ismét kimegy 100 ezer ember „alkotmányozni”?

6. Felállítja a konszenzusos 10 fős átmeneti kormányt.

Tehát a mozgalmárok kinevezik a kormányt, ha nem az nyert, akit ők szeretnének?

*

Sok más vicces anyag is van a honlapon. Ezekhez jó mulatást kívánok mindenkinek!

ogyménsapiban2

(forrás: http://tuaregblog.blogspot.hu)