Annácska téved

By | 2023-11-17
Megosztás:

A ballib táborban a vesztes fél – ez a Momentum – érzi, az idő ellenük dolgozik, a DK mindent nyer. Ők pedig nem akarnak DK-tagozat lenni. Így léptek.

Azonban a helyzetfelismerés abszolút téves.

Magyarországon 2 oldal van, „bal” és „jobb”, persze egyik se jelent ténylegesen balt, vagy jobbot, de jobb híján ez megfelelő elnevezés. A lényeg: harmadik erőnek nincs hely.

Aki megpróbálta eddig, azt mind bukott, mindegy, hogy melyik oldalról kezdte. Ráadásul az még teljesen hiteltelen is, hogy valaki az ellen harcol, akivel összefog.

Hiszen nincs is valós üzenete a Momentumnak. Tulajdonképpen azt mondják: mi pont ugyanazt gondoljuk a világról, mint a DK, pont ugyanazt tennénk, mint a DK, de a DK legyen szíves és adja át nekünk a helyét. Ami komolytalan.

A másik oldalon a Mi Hazánk sikeresen kikerüli ezt a problémát: tulajdonképpen a Fideszen egyes ügyek nem elég határozott képviseletét kéri számon. De ugyanezt nem teheti meg a Momentum, a DK már így is túl határozott azon az oldalon.

Persze nem sajnálom. Egyrészt a mindenkit mélyen lenéző Annácska borzasztó idegesítő jelenség. Másrészt számunkra, kisemberek számára, a legjobb, ha a „baloldalt” a posztkomcsi újgazdag Gyurcsány-család képviseli.

Egyszerűen ilyen a magyar politika: kell egy nyugatos, modernista, nyitott párt és egy nemzeti, hagyományhű, szuverenista párt, másnak nincs hely. A kettő keverése nem vezet sehová, megbukott az egyszerre nyugatosnak és hagyományhűnek lenni akaró MDF, de annak új paródiája a „néppárti Jobbik” is, ahogy az egyszerre szuverenistának és nyitottnak lenni akaró LMP is.