Atya Isten, szavaznak a külföldiek!

By | 2019-08-22
Megosztás:

A ballib törzstábor legújabb őrülete: felháborodni a nyilvánvalón.

A beszűkűlt ballib agy, különösen annak heveny gyurcsányista állapotában, képtelen eldönteni az idegen szép-e vagy sem, s mikor szép mégis.

Valljuk be, ez nehéz dolog. Hiszen egyrészt nem szabad falakat emelni, imádni kell a menekülteket, mert olyan cuki kis demokrata lények, másrészt viszont a fasiszta nemadózó, nemittélő, magukat magyarnak hazudó románok, ukránok meg jönnek és Zorbánra szavaznak. S ezzel párhuzamosan szörnyülküdés a külföldi vendégmunkások miatt. Nehéz megérteni a ballib agyak logikáját…

Az önkormányzati választáson nem lehet se levélben, se követségen szavazni, szóval most kicsit nehezebb zorbánozni.

Melékesen: nehogy megtudja egy ballib fanatikus, hogy Ausztriában az önkormányzati választáson követségen és levélben is lehet szavazni, s az az osztrák is szavazhat, akinek nincs ausztriai címe…

Szóval, visszatérve, nehéz gyűlölködni, de a ballib médiák mindent megtesznek érte. A 168 óra, a HVG, s a 24.hu folyamatosan közli a cikkeket a csúnya külföldiek szavazati jogáról.

Pedig mi is a helyzet: mindigis szavazhattak a Magyarországon élő idegen állampolgárok az önkormányzati választáson (ide értve a helyi népszavazást is), sőt éppen az ország EU-csatlakozása óta lett ez a jog korlátozva: 2004 előtt minden Magyarországon élő idegennek volt szavazati joga, míg 2004 óta csak az EU-állampolgár idegeneknek.

Aki ezek után ukránozik, az szimplán hülye. Ukrán állampolgár akkor se szavazhat, ha Magyarországon él, akár fiktív módon akár ténylegesen. Hozzáteszem: a magyar választójog sose tett különbséget a fiktív és a tényleges cím között, azaz sose kellett sehogy se igazolni, hogy valaki ténylegesen ott lakik-e, ahová be van jelentve.

A ballib fanatikus reakciója. Csak a három legviccesebb.

A monomániás kommentelő eldalolja: az a külföldi, aki Magyarországon bejelentett lakcímet, az „nem él itt, nem adózik itt”, szóval takarodjon ki a szavazófülkéből.

A másik adókártya felmutatását követeli. Ha valaki megmondaná neki, hogy az adókártya megléte semmit se igazol…

S végül egy kommentelő 100 ezres tömegtüntetést hallucinál a Kossuth térre a külföldiek szavazati joga ellen.

Nem tagdom, a fideszes fanatikus tábornak is vannak agyatlan kommentelői, de ezt a mélyszintet ott még nem láttam.