Ballib beismerések

Megosztás:

Amikor ballibek mondják el azt, ami eddig tabunak számított! Na. ez az azért hír.

A Slejm nevű Soros-közeli videoblog egyik új adása kivételesen jónak bizonyult. A vörös farok – értsd: kötelező orbánozás – mellett elhangzott több liberális tabu cáfolata is.

Lássuk:

  • elhangzott a „populizmus” szó pozitív értelemben,
  • megcáfolva lett az az alapelv, hogy a munka és a tőke viszonya szimpla polgári szerződés,
  • kényszerek a rendszerváltozásokor a szabad piac diadalmenete helyett,
  • nem létezik ideológiai semleges közgazdaságtan, s ezt nem Gulyás mondja, hanem maga a liberális ikon Király Júlia,
  • s a legfontosabb: elhangzott az az eretnek gondolat, mely ma is legjobb esetben hülyeségnek, legrosszabb esetben meg kódolt antiszemitizmusnak számít a fősodrú liberális médiákban: Kelet-Európából, s közte Magyarországról jóval több pénzt visz el a nyugat, mint amennyi az EU-segély.

A 90-es években ezt a szöveget csak a MIÉP és a Munkáspárt kisszámú médiáiban lehetett hallani, s amikor lassan megjelent ugyanez, kb. 7-8 éve  a fideszes médiákban is, egy emberként morgott a ballib agytröszt a „fasiszta” közbeszéd miatt.

Kicsit persze vicces, hogy ez utóbbit az ultraliberális Gulyás Mártton mondja, aki fél éve még az ellenkezőjét mondta,dehát ez végülis pozitívum.

Egy dolog azért még nehéz lesz: valahogy bizonyítani, hogy a Fidesz nyugatpárti, a ballibek meg nyugatellenesek, meg hogy a „multipárti” Fidesz ellenében a közismerten harcos „multiellenes” ballibek a megoldás. Ez nehéz ügy lesz, különösen, hogy a ballib megmondóemberek 99 %-a számára mindkettő bevadító téma.