Ballib belvillongások

By | 2022-01-10
Megosztás:

Sokan azt hiszik, különösen a ballib táborban, hogy MZP egy idióta, s butaságból véti el azt a sok hibát, ami egyre gyakrabban jellemző rá.

Én is így gondoltam, de rájöttem: nem butaság, hanem tervezettség áll mindez mögött.

Tavaly október végére mindenki számára nyilvámvaló lett: a ballibek buknak a 2022-es választáson, az igazi tét lesz-e a Fidesznek kérharmadja vagy sem. Közben szétesett mindkét ballib narratíva is:

  • „egyesülve együtt Zorbán ellen” – ez a hagyományos ballib szöveg,
  • „az új emberek mozgalma a régiek ellen” – ez az MZP-féle „kiábrándult fideszes” szöveg.

Most már minden ballib, aki képes még gondolkodni, tudja, csúnya bukás lesz.

Egy ilyen bukás a ballib oldalon senkinek se jó, kivéve a DK-t. A DK-nak ugyanis kész receptje van a miértre: a Fidesz csalt, egyrészt manipulált, másrészt a kriptofideszes MZP-t betolta az ellenzékbe, ezzel bomlasztva, aki eleve csak azért tudta legyőzni Gyurcsánynét, mert több százezer fideszes szavazott le MZP-re.

A ballib bukás hatalmas esélyt fog adni a DK-nak, szervezze meg immár egyedül a ballib oldalt, mindenféle zavaró tényezők nélkül.

Ezt azóta MZP is megértette, aki most már mindent megtesz, legyen leváltva mint jelölt. MZP rémálma: nem váltják le, majd hatalmasat bukik áprilisban. Ezzel örökre vége is lenne.

Most tehát a taktika: egyre nagyobb marhaságokat nyilatkozni, felbőszítve a ballib keménymagot, olyan helyzetet létrehozva, hogy a ballib vezetőség lépéskényszerbe kerüljön.

A cél a mártírság, ezzel igazolható ugyanis az egész MZP-eszme: lám, ő a régi elit ellen van, ezért szövetkezett elleni a ballib és a fideszes elit.

Már vártam, mikor jön elő MZP a „gráci elmebeteg” kamuval. Ami egy azonnal leüthető magaslabda, amit a ballib keménymag zöme is marhaságnak tart. Azt hittem, csak később. De nem, már január elején.