Ballib Nobel-tombolda

By | 2023-10-06
Megosztás:

Intenzív tombolást váltott ki az intenzív magyar Nobel-eső.

Én egyébként a Nobel Sóhivatalt magasról leszarom, ezt szeretném aláhúzni, de most nem ez a kérdés: mégis a Nobel-díj a legismertebb nemzetközi díj, melynek így politikai jelentősége van.

Ballib szemszögből a probléma hatalmas. Egyrészt hogyan képes a csúnya poroszos magyar iskolarendszer olyat embereket kitermelni, akiket aztán a világ csúcsán drogozó, nemporoszos-hanemgondolkodnitanító rendszerű skandinávok is elismernek?

Mi történhetett? Esetleg Zorbán megvette pár zsák krumplival a Nobel Sóhivatalt? Vagy egyenesen Putyin delegált oda ügynököket? Csupa nyomasztó rejtély.

Másrészt a magyar díjazottak nem voltak hajlandóak az ellenzéki összefogdosás élére állni, s még arra is képesek voltak, hogy szóba álltak Zorbánnal és embereivel! Azaz nem demokraták, nem tehetségesek! Ez a Karikó egész odáig süllyedt, hogy felment a kolostormalachoz a Karmelitába és rámosolygott, ahelyett, hogy tiltakozásul nem fogott volna kezet vele, de legalább nagyon csúnyán nézett volna rá!

A legéberebb libbantak rájöttek: a svédek így fizetnek Zorbánnak a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáért! Dehát ezek a gerinces progresszív szivárványos svédek hogyan zuhanhatnak le eddig a szintig?

Nem jók a ballibek találkozásai Nobellel. Már a múltkor is mekkora botrány lett Kertész Imréből! Pedig Kertész hétpróbás ballib hírében állt, de aztán megbolondult: élete utolsó éveiben hirtelen szembement a ballib kánonnal, alaposan felbosszantva a „mértékadókat”, s emiatt majdnem ki is tagadta őt a Szalon. Még jó, hogy időben meghalt, különben tovább fasizálódott volna!

Sajnos a szokásos érv se működik: hogy igen, de ezeket elüldözték, külföldön lettek sikeresek. Mit ad Isten, egyikük se Zorbán kormányzása alatt hagyta el az országot!

Az igazság nem segít. Az pedig az, hogy a tudomány drága mulatság, s csak nagyon gazdag országok engedhetik meg maguknak a pénzkidobást kutatásokra, így a tudományos tehetségek is oda mennek kutatni, ahol ezek a feltételek megvannak. Lám, a magyar fizikus díjazott két francia kollégája se hazájában kutat.