Ballib ünnepi ciklus

By | 2024-01-03
Megosztás:

A rendes évi magyar ballib karácsonyi-újévi ünnepi ciklus egyik fontos napja Krisnás Melldöngetés Nap.

Ilyenkor a krisnás szekta egynapos PR-akciót tart: összecsődít párszáz embert, akiknek ételt ad, hatalmas reklámkampánnyal. Mélyen keresztényellenes akció, persze a krisnás szekta eleve nyíltan keresztényellenes, szóval végülis ez nem róható fel nekik.

Egyébként a hinduizmus – melyből származik a krisnizmus – se támogatja egyértelműen a krisnás vallást, kb. olyan a fősodrú hozzáállás, mint ami egy hívő katolikusnak valamely újprotestáns felekezethez: azaz teljes elítélés nincs ugyan, de van egyfajta bizarr idegenkedés. A hívő hinduk fő kritikája a krisnások ellen az szokott lenni, hogy a krisnás vallás egy zárt szekta, totalitárius vonásokkal, mely a hinduizmust leredukálja egyetlen hagyománnyá, ráadásul azt is erősen leegyszerűsítve adja elő.

De most a vallási oldal mindegy is.

Maga az akciózás gyomorforgató. Aki adományoz őszintén, az biztosan nem így teszi. Az adományozás sose lehet az adományozó reklámozása.

A ballib médiák annyira oda vannak az egésztől, hogy időnként képesek olyan mondatokat is leírni, hogy „Magyarországon a leggazdagabb magyaroknak két hónapra jut annyi, mint a legszegényebbeknek egész évre„, át se gondolva, ez a mondat mit jelent. Mert ennek jelentése: a leggazdagabbak és a legszegényebbek között az eltérés 1:6 arányú.

Na most, ha igaz ez az 1:6, akkor Magyarország a világ egyik legegyenlőbb országa! S igaz is az adat, csakhát ez éppenséggel egy jó adat, teljesen abszurd negatív éllel említeni.

A világ 90 %-án ez a szám sokkal nagyobb. Afrikában az átlag 1:30, Ázsiában, Latin-Amerikában 1:20. De még Észak-Amerikában és Nyugat-Európában is 1:8.

S egyébként tényleg: az ENSZ-adatok szerint Magyarország valóban benne van a felső 10 %-ban. Az ENSZ adatai szerint Magyarország 1:5,5, ami egyébként Európában csak Skandináviára és a közép-európai régióra jellemző. (Az ENSZ adatai szerint a világ legegyenlőbb országa Japán, ott 1:4,5.)