Boszorkányüldözés

By | 2021-05-28
Megosztás:

Olvasom a pedofilellenes tv. tervezetét. Szerintem nevetséges.

Az még rendben van, hogy a pedofil bűncselekmények súlyosabb szankcióval fognak járni.

Az el nem évülés viszont indokolhatatlan. Ez a legsúlyosabb bűncselekmények közé emeli az aktív pedó tevékenységet. Jelenleg csak olyan bűncselekmények nem évülnek el soha, melyek életfogytiglani börtönnel büntethetők, miközben nincs terv arra, hogy a pedó bűncselekményekért életfogytiglani járna.

De szerintem a legrosszabb újítás a nyilvános lista az elítéltekről. Amerikában van ilyen, s az eredménye negatív. Ítéletet kapni ugyanis lehet úgy is, hogy az ember nem követ el semmi erkölcstelent, de aztán így is felkerül a listára, ami örök megbélyegzést jelent. Pár éve hír volt: egy 50 éves „pedofil bűnöző” képtelen normális életet élni a lista miatt, pedig bűne abban áll, hogy 18 évesen szexelt egy 17 éves lánnyal, aki egyébként azóta is a felesége.

Eleve abszurd ez az egész hisztéria. Ez olyan, mint a boszorkányüldözés párszáz éve: minden, kicsit is furcsább embert azonnal boszorkánynak nyilvánított a közvélemény. Ennek egyetlen valós eredménye: a valódi boszorkányok könnyedén megbújnak a sok kamuboszorkány között.

A kutatások szerint az emberek 0,1 % pedofil nemi orientácójú, s nagyobb részük passzív. Kb. minden kétezredik ember aktív pedó. Ezzel szemben az ügy úgy van kezelve, mintha legalábbis minden sarkon állna legalább 2-3 akcióra kész pedó.

Az egész persze a választási kampány része, jól tudom, de hosszú távon abszolút káros a hatása mindennek.