Demokrácia lett!

Megosztás:

Demokrácia lett!

A ballib médiák és megmondóemberek ismételten gusztustalan módon viselkedtek: kiderült, csak a hatalmat akarják, elveik nemigen vannak.
Évek óta halljuk, hogy diktatúra van, hogy a választási rendszer igazságtalan és a Fideszre lett szabva.

Most, a hódmezővásárhelyi sikerük után hirtelen abbamaradt mindez. Már semmi gond a választási rendszerrel. Furcsa, nem?

Már egy éve megmondtam, a ballibek harca az arányos választási rendszerért abszurd és öngyilkos akció, ugyanis egy arányos válaszási rendszerben sose lennének  képesek győzni. Amikor erre ők is rádöbbentek, az vicces pillanat volt: Gulyás Márton küzdött az aránytalan választási rendszer ellen, majd letett az asztalra egy  tervezetet egy… szintén aránytalan választási rendszerről.

Hogyan is van az, hogy az aránytalan választási rendszer , ha ők nyernek, s rossz, ha veszítenek?

Lássuk a eddigi abszurd ballib opciókat: bojkott és kétharmados győzelem és puccs.

Bojkott – ami sose következik be, furcsa módon ezzel egyes ballib megmondóemberek csak a saját táborukat gyengítik.

Kétharmados győzelem, majd a 2010 előtti helyzet visszaállítása – matematikai képtelenség, mert ezt még akkor se érnék el, ha valóban minden ellenzéki egyesülne.

Puccs – azaz nyernek egyszerű többséggel, majd kimondják a Fidesz „elszámoltatását”, értsd betiltását, kizárják a fideszes képviselőket a parlamentből, ill. a kétharmadps törvényeket elfogadják egyszerű többséggel. Természetesen ezt a verziót senki se gondolja komolyan, ez ugyanis polgárháború, azaz ez a verzió csak a fanatikus ballib szavazók vadítására lett kiötölve.

Egy jóslatom, mi lenne, ha tényleg összeállna az ellenzék, s tényleg szót fogadnának e megegyezésnek az ellenzéki szavazók, s tényleg nem szerezne a Fidesz abszolút többséget – azaz legalább 100 mandátumot – áprilisban? A legvalószínűbb: marad a Fidesz valamelyik jelenlegi ellenzéki párttal koalícióban.