Divatliberalizmus?

By | 2023-11-01
Megosztás:

A szélsőségesen zsidópárti blogger szerint a palesztínpártiság csak egy hülye divat.

S még sok tekintetben igaza is van. Szerintem is valószínűsíthető, hogy a palesztínpártiak zöme nem is tudja mit csinál, csak zsigeri az egész.

A dolog sajátossága a magyar következmény. 20-25 éve még minden tiszta volt: a „baloldal” zsidópárti volt, a „jobboldal” palesztínpárti, a korai Jobbik gyűlésein a palesztín kendő rendes használati eszköz volt, az Árpád-zászlóval szinte azonos gyakorisággal. Ma a helyzet vicces: a „baloldal” és a „jobboldal” továbbra is utálja egymást, de már mindketten zsidópártiak. De ez csak magyar egzotikum.

Nemzetközileg a helyzet egész más. S nem úgy, ahogy ezt a szélsőséges zsidópártiak hiszik, hogy antiszemitizmus van a háttérben. Nem, nem az van, hanem a szimpla „antiimperialista” eszme vulgarizált verziója, lásd elnyomottak = jók = baloldal, azaz Hamasz = palesztínok = jók = baloldal, tehát zsidók = elnyomók = rosszak = jobboldal

A szerző csak egy dolgot „felejt el”: pedig ott van, mint elefánt a szobában. Ez a palesztín zászlónál kb. 100-szor jobban reklámozott jelkép: az ukrán zászló. Ahol a modell pontosan ugyanígy zsigeri, ráadásul ez hatalmi szóval is megerősített zsigeriség. De ezt nem említi meg, mert e kérdésben ő is a „divatliberalizmus” oldalán áll.

S aláhúzom: nincs bajom azokkal, akik tényleg a palesztín ügy mellett vannak, s emiatt tüntetnek. Ahogy az ukránokkal sincs bajom – persze nem értek velük egyet, de BAJOM nincs velük. Teljesen legitím dolog tüntetni jelképpel, csak legyen ez autentikus és őszinte.