Dőlnek a tabuk

By | 2020-01-29
Megosztás:

Lássuk hol állunk! Összegyűjtöttem a 90-es évek ballib szellemi diktatúrájának kedvenc alaptalan lózungjait, a számomra legemlékezetesebb 12-t.

Találatm 8 politikai és identitásbeli tabut, ezek:

 • A humor mindig ellenzéki.
 • Nem létezik cigánybűnözés.
 • Kádár, a jó vezető.
 • A szovjet megszállás jósága.
 • Hülyeség a népességcsökkenéssel foglalkozni.*
 • A közvetlen államfőválasztás a diktatúra előszobája.*
 • Politikusok helyett szakértőket! *
 • A kommunizmus feltételes rossz, míg a fasizmus feltétlen rossz.

S 4 gazdaságpolitikai:

 • A piac mindent megold.*
 • Mindegy kié a tőke.*
 • A szent GDP, meg a többi makrogazdasági mutató jól mutatják az életszínvonalat.*
 • A minimálbér emelése hiba, a termelékenységet kell növelni.

Csilaggal * jelöltem azokat, melyekben egykor magam is hittem (szeretek őszinte lenni),.

Lássuk hol nem változott a ballib hivatalos vélemény!

A humor mindig ellenzéki.” – Ezt a marhaságot máig ismételgetik a ballibek, pedig ezzel azt állítják: a humoristák szélkakasok, hiszen mindig az ellenkezőjét mondják, mint a hatalmon lévő kormányzat. A valóságban sokféle nézőpontú humorista van a világban, de kényszeres „ellenzéki” nincs. Valójában a ballibek se várnak el a ballib humoristáktól ellenzékiséget ballib kormány alatt.

Nem létezik cigánybűnözés.” – A direkt félreértés esete. Hiszen a cigánybűnözés állítása szociális, nem biológiai kérdést takar, azaz aki erről beszél, az nem feltétlenül fajelmélet-hívő.

Politikusok helyett szakértőket!” – Ez máig szajkózott marhaság, persze szakértő alatt mindig csak ballib értendő. Aki bármilyen szakmában jó, de nem ballib, annak a szakmaiságát is megkérdőjelezik a ballibek – így próbálják feloldani a kérdés abszurditását.

A piac mindent megold.” – Ez örökzöld. Bár nehezen magyarázható ki, hogyan egyeztethető össze Zorbán hibáztatása, hogy nem avatkozik be, azzal, hogy nem jó a beavatkozás.

Lássuk most azokat a pontokat, ahol változott a ballib Pártküzpont direktívája!

Kádár, a jó.” – Mivel az új szokás Orbán új Kádárnak nevezni, ezért értelemszerűen ma már nem szabad Kádárt dicsérni ballib körökben.

A szovjet megszállás jósága.” – Az oroszellenesség ma már a ballibaizmus kötelező pontjainak egyike, s ezt ki kell terjeszteni a múltra is. Ma már ezért a ballibek nem ujjonganak április 4-én.

Hülyeség a népességcsökkenéssel foglalkozni.* – Mivel 2010 óta elment Magyarországról kb. 300-400 ezer ember, így kénytelenek voltak a ballibek a népességcsökkenést rossznak átkategorizálni. Korábban fasizmusnak számított a témáról akárcsak beszélni is. A téma fő, 90-es évekbeli megmondóemberét, Fekete Gyulát pl. kötelező volt hahotázva kiröhögni minden magára valamit is adó ballib szalonban.

Kiváncsi leszek azonban e téma fejlődésére, mert ma már a nyugati vezető liberális körökben örülni kötelező a csökkenő népességnek, hiszen ez segíti a kamu-klímavészhelyet megoldását. Szóval nem lennék most ebben a ballib stratégák helyében: hogyan is lehetne egyszerre hibáztatni a ronda Zorbánt a népességcsökkenés miatt, közben meg rázni az öklöt a népességet csökkenteni nem hajlandó fasiszták felé.

A közvetlen államfőválasztás a diktatúra előszobája.* – Egyes ballibek elhitték, hogy majd valamikor egy ballibet fog a nép elnöknek választani, így ma már nem támogatják az elnök parlament általi választását.

A kommunizmus feltételes rossz, míg a fasizmus feltétlen rossz.” – Mivel a ballib mitológia szerint orosz=kommunista és orosz=rossz, így ma már utálni kell a kommunizmust.

Mindegy kié a tőke.” – Óriási tabu volt ez, kötelező volt röhögni azon, aki felvetette, hogy nem jó, ha a tőke nagy része idegen. Az egyik ballib érv az volt, hogy „nem veszi a hátára a gyárat, nem csempészi ki a határon”.

A szent GDP, meg a többi makrogazdasági mutató jól mutatják az életszínvonalat.” – Aki akár csak meg merte említeni, hogy a makromutatók nem mérik az átlagember életét, azt őrültnek kellett nevezni korábban. Mivel az Orbán-kormány makroszámai túl jók, ezért a ballib fordulat.

A minimálbér emelése hiba, a termelékenységet kell növelni.” – Talán ez volt a legszentebb ballib dogma. Amikor 2000-2002. között Orbánék összesen 96 %-kal emelték a minimálbért, egyöntetű felháborodás volt minden ballib médiában, s minden fegyverre fogható ballib tudós „szakértő” hónapokig lovagolt a témán. S a jóslatok biztosra ígérték az ország teljes összeomlását. Ma viszont a mai sokkal magasabb minimálbért is keveslik a ballibek, s számon kérik Orbánon, miért nem éri el a magyar bérszint a skandinávot.

Összegezve: nehéz követni a ballibaizmus kanyarait. Tegyük azonban hozzá: ha egy vélemény jó irányba változik, az jó. Akkor is jó, ha oka szimpla taktika, képmutatás, demagógia.