Eurovíziós dalfesztivál – első elődöntő

By | 2014-05-08
Megosztás:

Az eurovíziós dalfesztivál nem csak zene. Sőt elsősorban nem az.

Így ébren kell lenni a szavazáskor.

Lássuk az első elődöntőt!

Örményország, Lettország, Észtország, Svédország, Izland, Albánia, Oroszország, Azerbajdzsán, Ukrajna, Belgium, Moldova, San Marino, Portugália, Hollandia, Montenegró, Magyarország vett részt az első elődöntőben, 10 helyért küzdve,

Mindenképpen pontot érdemel minden versenyző aki a saját nyelvén énekel. Ezen kívül szükséges a politikailag érzékeny országok bejutása is,

Mindenképpen tovább kell jutnia: Örményország, Oroszország, Ukrajna, Portugália, Montenegró, Ki kell esnie: Lettország, Észtország, Svédország, Azerbajdzsán, Hollandia, A többi mindegy.

A magyar produkció dögunalmas volt, csak az mentette meg, hogy még nála unalmasabbak is voltak.

A mezőny legalja minden szempontból a lett produkció volt.

A tényleges eredmény: továbbjutott Örményország, Svédország, Izland, Oroszország, Azerbajdzsán, Ukrajna, San Marino, Hollandia, Montenegró, Magyarország.

Ebben az első elődöntőben fölényesen győztek a keresztény erők. Az egyébként zeneileg tök átlagos orosz versenyzőt betoltuk a döntőbe. De most nem szabad a zenét nézni, itt az orosz versenyző helyezése egy jelkép lesz. Homoklobbista aktivisták az orosz énekesek szereplése alatt szivárványzászlót lengettek és fütyöltek, azaz itt komoly csata zajlik.

Készüljünk a második elődöntőre, ahol sorsdöntő események lesznek! Hamarosan erről egy külön cikkben.