Ezért szüntetendő meg a kamumonarchia

By | 2019-07-12
Megosztás:

Döbbenten olvasom, hogy a liberális médiák nem háborodnak fel azon, hogy Archie „herceget” megkeresztelték. Pedig tessék odafigyelni alaposan: kiskorút, sőt beszélni nem tudó kisdedet, annak megkérdezése nélkül egy egyház tagságába belekényszerítették! Mi ez ha nem színtiszta fasizmus?

Pedig olyan szépen mentek a dolgok! Archie nagybátyja éppen a napokban nyilatkozott, hogy neki mindegy, ha valamelyik gyerekérő esetleg kiderül, hogy homokos.

Az UK-ban (Újangol Köztársaság) sajátos a szokásjog. Alkotmányuk többek között előírja, hogy legyen egy állami pénzből luxusfinanszírozott család, melynek feladata a nap 24 órájában idétlenkedni, lehetőleg naponta 4-szer ruhát váltva, véleményt semmiről se mondva, kivéve ha erre felszólítja őket egy-egy kormányukáz. Ilyenkor kötelesek elismételni a háttérhatalom éppen hatályos álláspontját, bármi egyénieskedés nélkül, pl. most arról, hogy milyen kül dolog homokbetegnek lenni.

Szerencsére évente csak párszor kell nyilatkozni, így az idő fennmaradó részében bőven akad lehetőség a semmittevésre. A semmittevés programja néha azonban igencsak megterhelő. Tessék csak elképzelni: pl. 10:40-től 10:55-ig meghatottan, őszinte sírással rákos gyerekek buksijának simogatása sárga nadrágban. majd rohanás, s zöld szoknyában 11:10-től 11:25-ig örömteli tapsolás a kutyapóráz-készítők fesztiválján, aztán piros gumicsizmában 11:50 és 11:55 között egy partra vetődött bálna visszatuszkolása a tengerbe, majd kis csendespihenő után merész lázadás a királyi család őskonzervatív protokollja ellen, pl. a szabályosnál 10 centivel hosszabb öv viselése helikopterezés közben.

Emlékszik még valaki, hogy mi a szerepe a monarchiának? Mármint a valóságban.