Gyáván és bátran

By | 2022-07-06

Minden nap nézem a híreket az ukrajnai háborúról. Minden oldal forrásait.

Ha egy nap gyanúsan kevés a hír a nyugati forrásokban, akkor tudom: az utóbbi napban, de legalábbis orákban az oroszok már megint győztek valahol.

Szóval kb. a következő kép van, nyugati szavakkal megfogalmazva: a hősies ukrán csapatok lelkesen és bátran visszavonulnak, a barbár orosz csapatok meg gyáván és pánikolva üldözik őket.

Egyébként van értelmes ukrán hírforrás is. Van egy ukrán videóblogger, teljesen amatőr, aki 100 %-ban az ukrán oldalt támogatja, le is adja az oroszellenes propagandát, de ennek ellenére mindig beszámol az ukrán vereségekről: íme.

A csecsen-kozák közös hadműveleteken azért még én is meglepődtem, íme:

01:52-től: Liszicsanszk felszabadítása után egymás mellett a csecsen és a kozák parancsnok, utóbbi csecsen jelszót is klált

Tudni kell, anak idején – XIX. sz. – az Észak-Kaukázus orosz meghódításakor a kozákok élharcosok voltak a csecsen erők ellen. Persze azóta sok idő eltelt, mégis meglepő ez a baráti egyesülés a közös ellenség ellen.

a harkovi megye egyik felszabadított városában a helyi lakosok leverik a polgármesteri hivatal falról az ukrán címert – ez azért sajnálom, az ukrán címer végülis egy ősi szláv-viiking jelkép, mely önmagában semmiről se tehet