Gyorstalpaló alultájékozottaknak

Megosztás:

Gyorstalpaló alultájékozottaknak

1. Senki nem dönt a szexuális irányultságáról; azt csupán felfedez(het)i magában.

2. Mivel nem dönt róla senki, nem lehet megváltoztatni, főleg „meggyógyítani”. Az ilyen esetekről szóló egyházi legendák nem állják ki a tüzetes vizsgálat próbáját. Ugyanezért a pedofíliát nem lehet elterjeszteni vagy visszaszorítani sem.

3. Azt követelni/ajánlani/kérni másoktól, hogy ne éljenek a szexuális orientációjuknak megfelelő nemi életet, értelmetlen és jogtalan. Ilyen elvárása az embernek legfeljebb önmagával szemben lehet.

4. A pedofílek mindenben ugyanolyanok, mint a hetero- vagy a homoszexuálisok, azzal ez egy kivétellel, hogy serdületlen korúakhoz vonzódnak.

5. Mivel mindenben ugyanolyanok, ugyanúgy szeretnének elfogadottak lenni, teljes és boldog életet élni, mint a hetero- vagy a homoszexuálisok.

6. A pedómozgalmak nem azt akarják elérni, hogy mások is pedók legyenek, hanem azt, hogy a nem-pedók elfogadják őket olyannak, amilyenek. Ez az úgynevezett „pedolobbi” célja.

7. A pedofíliát bűnnek nevezni értelmetlen, hiszen a bűneinket valamilyen döntés előzi meg.

8. Bár néhány bibliai szövegrészt csakugyan lehet úgy értelmezni, a Szentírás összességében nem ítéli el a pedofíleket. Arra pedig semmiféle felszólítás nem kapott az Egyház Istentől, sem közvetve, sem közvetlenül, hogy megszégyenítsen, elítéljen, ellenségnek (veszélyforrásnak) állítson be embereket olyasmiért, amiről nem tehetnek.

9. Megszégyeníteni, elítélni, ellenségnek (veszélyforrásnak) beállítani embereket olyasmiért, amiről nem tehetnek, bűn.

10. A bűnből meg lehet térni.

homokos