Ha Orbán okos

By | 2015-09-05
Megosztás:

Most fog kiderülni, hogy Orbán okos politikus-e.

Napok óta megy a nyugati médiákban Magyarország szemtelen gyalázása. Csúsztatások, sőt direkt hazugságok hangzanak el. A Sky News tegnapelőtti híradójában pl. a Budapestre kiküldött tudósító szemrebbenés nélkül hazudott: azt állította, hogy a szegény, szerencsétlen menekültek, akiknek zöme asszony és gyerek csak azért nem tud eljutni Németországba, mert ezt a magyar kormány gátolja.

Aljas hazugság, hiszen Ausztria és Németország azok, melyek nem akarják befogadni az embereket.

Magyarország ezen kívül teljesíti a schengeni tagságból következő kötelezettségeit, azaz nem engedheti okmány nélküli személyek kószolását a határain.

Most itt van Orbán nagy esélye a mocsok lemosására. A menedékjogkérők egy része elindult az osztrák határ felé. A magyar kormány egyetlen teendője ez esetben: nem gátolni őket.

Ez természetesen a schengeni és dublini kötelezettségek megsértését jelentené. Azonban ugyanezt teszik demagóg módon nyugaton is. Viszont Orbánnak van egy hatalmas aduja: a keletnémetek 1989-es kiengedésére hivatkozik (mely szintén törvényellenes volt akkor!), azaz humanitárius okokra, valamint hozzátehető még az a demagóg érv is, hogy Magyarország csak erőszakkal tudná megállítani ezt az áradatot, márpedig a magyar kormány nem hajlandó erőszakot alkalmazni fegyvertelen, békés menekültek ellen.

Aztán meg Orbán röhöghet a markába… Bónuszként ez megsemmisítené a ballib ellenzéket is.