Hogy milyen sokat számítanak a médiák

By | 2013-02-05
Megosztás:

Hihetetlen, hogy milyen sokat számít a médiák tematizálása.

Az önkormányzati választásokon rendre ugyanaz az ember kapja mindig a legtöbb szavazatot a képviselőválasztáson. Egy undorító alak, akit mindenki megutál, amint megismerkedik vele. Rasszista, gyűlölködő féreg, valószínűleg a kommunizmusban önkéntes rendőr és besúgó lehetett. Minden szomszéddal rosszban van.

Dehát miért nyer mégis ő? A válasz: mert az őt nem ismerők megszavazzák! Csak az ő szavazatukra, az őt nem ismerők szavazatára számíthat!

Emberünk ugyanis okos, nem lépett be egyetlen pártba sem. Ő független, s függetlenként sem fogadja el egyetlen párt támogatását sem. Nem, ő csinált egy saját társadalmi szervezetet – melynek lehet talán 5 tagja -, egy ZÖLD szervezetet, környezetvédelmi szervezetet.

S hát mivel a kitelepülők – egy budapesti agglomerációs faluról van szó – a zöld környezet miatt települtek a faluba, hát örömmel szavaznak egy zöld szervezet jelöltjére. Hisz a médiák azt mondják, hogy zöldnek lenni nagyon kúl. A többi már senkit sem érdekel, a többinek senki sem néz utána.

Emberünk tehát a főzöld, s ebből él. Egyébként nem csinál semmit, azon kívül, hogy mindig nemmel szavaz minden felvetésre, hiszen számára a hiteles zöld azt jelenti, hogy mindent ellenez: a út kiszélesítését, az aszfaltozást, az új megállókat, a leomlófélben lévő egyik volt iskolaépület privatizációját, a területeladást minden vállalkozó részére. Zöld = mindent meggátolni.

S nyer mindig. Fidesz és MSZP is esélytelen ellene.

Egyetlen esélyünk, hogy nem jönnek új betelepülők, így mindenki már megismeri, s elolvad a szavazói bázisa.