Hol fognak hibázni?

By | 2021-10-21

Afféle tanácsnak szánom ezt a Fidesz propagadistáinak. Úgy érzem ugyanis, kizökkentek helyzetükből az MZP-jelenség miatt.

Ha ugyanis nem korrigálnak, nyereséget fognak ajándékozni a ballib ellenzéknek jövő tavasszal.

Jelenleg a Fidesz-taktika az MZP elleni szövegelés és a csodavárás. Ez utóbbi azt jelenti: arra számítanak, hogy a ballibek összevesznek a következő hónapokban. Ez azonban nem valószínű, a fő személyek jó pozícióban vannak, nincs miért botrányt robbantaniuk, a kevésbé fontos személyek pedig nem tudnak komoly botrányt indítani. Szóval ha össze is vesznek, az majd a választások után lesz.

A ballib tábor perifériáján – ezek azok, akik nem elkötelezett ballib szavazók, de inkább arra hajlanak, hogy a ballibek a kisebb rossz a Fideszhez képest – hamarosan csend lesz, s ez jó. Megvolt a győzelem – mert az, hogy MZP legyőzte Gyurcsánynét az bizony éppen ennek a tábornak a győzelme -, de még sok idő van a választásokig, el fog illanni a mámor. Ez ellen egy módon lehet tenni: ha beindul valamiféle MZP-re összpontosított kampány. Ennek ugyanis ellenhatása lenne. Régi “titok” a lejáratási kampánytechnikai tudományból: a legkönnyebben úgy lehet egy ellenfelet diszkreditálni, ha kellemetlen támogatókat szerzünk neki, akik aztán éjjel-nappal dicsérik őt, ez azonnal eltántorítja a támogatók távolabbi részét. Ezt sokan tudják, de ennek fordítottja is igaz: ha valakit az ellenfele nagyon támad, annak növekszik támogatottsága ugyanebben a táborban.

Egyébként bevallom: egy jövő évi ballib győzelem izgalmas és érdekes lenne. Akkora rombolás következne be ugyanis, hogy aztán 20 évig esélytelenek lennének a ballibek ismét. Csak hát kár az országért…

Azaz mégis csak az lenne a jobb, ha nem az történne, amit a címben vizionálok.