Időben elemeznek

By | 2019-11-13
Megosztás:

Bayerék elemzik az okokat.

Nagyon helyes a próbálkozás. Még van idő javítani.

Mint nem fideszes ember, aki a Fideszre szavazott tavaly, egyetlen nagyon fontos dolgot tudnék ajánlani. A feladat: független fideszes médiák létrehozása, melyek nem csak a hivatalos vonalat ismétlik, lásd a ballib mintát, ahol sokszínű, sokféleképpen ballib médiák működnek, míg a fideszes médiák legnagyobb része egyszerűen dögunalmas pártbrosúra szerűség. Egyszerűen ma a fideszes médiák 90+ %-át értelmetlen nézni, olvasni, hallgatni, s nagyon kevés a kivétel (pl. éppen a Hír Tv pár műsora kivételt jelent), de mondjuk egy olyan fideszes irányú blog, mint a Tutiblog sokkal többet ér, mint mondjuk a Magyar Nemzet című ostoba, gyakorlatilag olvashatatlan lap.

A kormányzat pont az ellenkezőjét csinálta eddig: a saját irányvonalához közeli médiákat központosította. Fatális hiba. Megmondta egy éve Varga István is, hálából azonnal leváltották.

Persze ha a magyar választók nem értik meg, hogy katasztrófa lenne a visszatérés a liberális-konzervatív vagy liberális-progresszív, nyugatos, polgári modellhez, akkor úgyis minden mindegy. De a mostani kormányzat felelőssége, hogy ezt tudatosítsa is. Mert neki van pénze ehhez.