Kezdik észrevenni…

By | 2019-06-25
Megosztás:

Az újbalosok okosabb része, s még az ál-újbalosok egyes meghatározó emberei (ez utóbbiak legjobb magyar képviselője a Mérce szerkesztősége) is kezdik észrevenni, hogy leginkább őket verték át.

Magyar szóval úgy lehet ezt kifejezni, hogy az újbaloldal elballibásítása sikeresen dübörög és lassan véget is ér.

S nem csak Magyarországon, ahol ez eleve adottság. Magyarország akkora a rettegés az újbaloldaltól, hogy még a legenyhébb jeleit is azonnal megsemmisíti a „hivatalos baloldal” (mely természetesen nem baloldali, hanem klasszikus liberális társaság).

A liberális világhatalom arra szavazott, hogy ezentúl progresszív lesz, de mentesen minden baloldaliságtól. Magyarul: ezentúl szivárványos tangában hőzöngve, a kereszténységet szidva, klimaalarmizmust zöld torokból ontva, tolerancia- és multikulturizmus-kultuszt nyomatva fog növekedni a profittermelés.

A magyar újbal enek örül is, nagy részük soha az életben nem volt újbalos, s pont ezt akarta: a klasszikus liberalizmust összekötve a progresszívizmussal. A kevés igazi újbalos viszont érti mi zajlik, erre a legjobb példa Schiffer múltheti cikke.

Az újbal arra jött létre, hogy a liberálissá züllött hagyományos „középbal” helyén valóban baloldali programot hirdetsen. Igen, fontos elemük a progresszívizmus is, de csakis a gazdasági antiliberalizmussal együtt, ez utóbbi az újbal lényege – időnként illendőségből ezt „anti-neoliberalizmusnak” becézik, pedig ez nem neo, sőt éppen a klasszikus liberalizmus ellenzése. Ha az újbal liberális, akkor az nem újbal már, hanem új alakban ugyanaz, ami volt „középbal” név alatt.

Magyarországon ez a folyamat jól látszik: az LMP lenullázva, megalázva kapitulált Gyurcsány előtt, a Pártbeszéd öngyilkos lett már korábban, s a nem elég progresszív MSZP elindítva a szakadék felé. A Momentum meg diadalmas: immár vezető szerepet is kaptak az EP legretrográdabb frakciójának (Renew Europe, ex ALDE) felső vezetésében. Gyurcsányék meg erősítik a szoci frakció fősodrát, mely gyakorlatilag azonos célokat tűz ki, mint az ALDE.

Egyébként még a Renew Europe se homogén, ott van a cseh ANO 2011 és a spanyol Ciudadanos. (Ahogy a szoci frakcióban is kilóg a román és a szlovák tagpárt.)

Az egyetlen hatalomra került EU-s újbalos kormányt mára Brüsszel gyakorlatilag lenullázta (Görögországról van szó), helyére már készül az EU-konform liberális-konzervatív, azaz „jobbközép” kormány.

Magyarországon is sikerült elérni: egyetlen nem-liberális baloldali képviselő sincs.

Erre döbbennek rá az újbalosok, csak dísznek kellenek a liberálisoknak.