Kijev Budapesten

Megosztás:

Mi történik most Budapesten?

Most a helyzet kulcsa: Washington meg akarja dönteni minél előbb a törvényes magyar kormányzatot, a kijevi megoldás mintájára.

Washington keze jelenleg még mindenhová elér, Oroszországot és Kínát leszámítva.

Az már a magyar vezetés okosságán is múlik, mi lesz pontosan. De ha Washington valakit kipecézett, annak vége. Csak az idő kérdése ez.

Csak emlékeztetőül valami, amiről már írtam korábban. Tavaly Bulgáriában „helytelen” – értsd: az oroszok felé nyitott, nem eléggé amerikahű – kormány alakult, 400 napon keresztül voltak tüntetések ellene, minden nap, a leggyengébb napokon 100-200 ember részvételével, az erősebb napokon 20-30 ezer is volt.

Az ürügy egy apró hiba volt. S bár a konkrét ügyben a kormány 72 órán belül visszakozott, a tüntetések maradtak több, mint 1 évig!

Végül a kormány – idén tavasszal – lemondott. A legvégén mér nem csak a Soros Alapítvány (bolgár neve: Nyitott Társadalom Alapítvány) és más hasonló nyugati befolyásügynökségek fizetett emberei tüntettek, mellesleg a tüntetéseken rendszeresen részt vett a német és a francia nagykövet is, hanem a legvégén már eljött 3 amerikai szenátor is Szófiába, akik ultimátumot adtak. Ez hozta el végül a kormány bukását, a kormánykoalíció egyik tagja megvonta támogatását a kormánytól.

Most Budapesten csak a magyar vezetés okosságán múlik, mi lesz pontosan. De ha Washington valakit kipecézett, annak vége. Ez már csak idő kérdése.

Emlékezzünk vissza 2006-ra is, akkor éppen Budapesten laktam, sőt éppen a városközpontban, személyesen is lehetőségem volt végig megfigyelni az eseményeket.

Az egész egy puccskísérlet volt. A békés fideszes tömegre rászerveztek focihulligánokat. Ki tette? Nyilvánvalóan a Fidesz, vagy ha mégsem, akkor a mások által szervezett agresszióra azonnal rátelepedett a Fidesz, azaz mindenképpen a Fidesz érdeke volt.

A háttérhatalom sem ellenezte az egészet, hiszen a ballib vezetés már morálisan lejáratta magát, s Orbánék akkor még 100 %-osan nyugatpártiak voltak. Az egésznek nem volt tehát jelentősége a háttérhatalom szempontjából: a nyugatnyaló ballibeket váltotta volna a nyugatnyaló Fidesz.

A kormány helyesen cselekedett, s ügyesen politizált, a hatalmat meg tudta tartani. Gyurcsány kiváló politikus, Orbánhoz hasonlóan, ez tény. Ez azonbna valójában akkor a Fidesznek sem volt ellenére, ez volt a B terv ugyanis: hagyni Gyurcsányt tovább erodálni a ballibeket. Hiszen gondoljunk bele: ha 2006-ban lett volna egy rendkívüli választás, a Fidesz azon NEM ért volna el kétharmadot, míg 4 év további ballib szerencsétlenkedés és bizalomvesztés elhozta ezt az eredményt. Azaz itt is látható, minden cselekedetnek két éle van: hiába döntött helyesen Gyurcsány egy adott pillanatban, nem volt valódi választása, csak bukása időpontját tudta megválasztani, de magát a bukást elkerülni nem volt esélye.

Végülis tehát Gyurcsány hibát követett el, de ezt akkor még nem tudhatta. Azt hitte „mindenki megunja és hazamegy”, ez meg is történt, azonban a lelki ostromállapot maradt, s a Fidesz vezére okosabb volt taktikailag: nem próbált többet puccsolni, hanam lassan bekerítette a ballib kormányt. S 2009-ben már a ballib megmondóemberek sem gondolták, hogy a Fidesz nem fog fölényesen nyerni 2010-ben.

Szóval Orbán brilliáns taktikusnak bizonyult ellenzékből. Most fog kiderülni, vajon tényleg az-e, azaz képes lesz kormányon is erre…

A huligán meg annak randalírozik, aki jobban fizet, ennyi az egész. A ballibek most jobban fizetnek, 2006-ban meg a Fidesz fizetett jobban.

Kiváncsi leszek, képes lesz-e Orbán kezelni a helyzetet. Ha nem akkor jön a bolgár út.

Ma fog kiderülni, mi lesz.

Ha kevesebb ember lesz, mint vasárnap = nyert a Fidesz. Ha megint lesz rombolás = nyert a Fidesz. Most valószínűleg a kemény mag igyekezni fog a rendőröket provokálni, ez a valószínű ballib terv.

De mindegy, mert ha most nyer a Fidesz, a ballib agytröszt csinál pár napon belül új tüntetését, valamilyen más ürüggyel és arra majd jobban megszervezik a focihuligánokat. A szálak André Badfriend kezében vannak.

Ez idegek harca mindig, a puccs egyfajta művészet. S Amerika nem hagyhatja vesztve ezt a geopolitikai csatát. Mert itt az internetadó nevű ökörság valójában csak ürügy, a valódi tét Magyarország visszatérítése az akolba és a túlságosan függetlenkedő magyar kormány megrendszabályozása.

A ballib agytröszt, mint ötödik hadoszlop, örül nagyon, de az örömük korai. Amerika Orbán helyére egy nyugathű fideszest fog tenni, ez érezhető már mindenhonnan.

A Szabadság téren Badfriendék már lázasan nézegetik a fideszes életrajzokat… és válogatnak.