Klímaalarmizmus

By | 2019-07-16
Megosztás:

Amikor általános iskolás gyerek voltam, a 70-es években a túlnépesedés volt a slágertéma a hülyeségek terén. Nagyjából 30-40 miliárdos lakosságot jósoltak teljesen komolyan a „szakértők”, a XXI. sz. közepére. Olyan rajzok is megjelentek, melyeken emberek már fizikailag se férnek el a nagyvárosokban. Persze Magyarországon nyilván eleve szűrtebben érvényesült ez az egész kampány akkoriban, a cenzúra és az idegen médiák nehéz elérhetősége miatt, de még így is sokan komolyan vették mindezt.

Mára tudjuk, túlnépesedés nincs (nyilván egyes helyen, lokálisan lehetséges), s legmerészebben hazudni álmodni szerető források szerint se lesz 15 milliárd fölött a világ lakossága a XXI. sz. végén.

Akkoriban a második téma egyébként a kőolaj elfogyása volt. El kellett volna fogynia úgy már 15 éve. Csoda, az se fogyott el!

Látható ma egyre erősebben, a világ urait zavarja a harmadik világ fejlődése. Ezt szeretnék mindenáron fékezni. Bevetnek mindent, skandináv bohóclány hülyegyerektől exhibicionista tüntizőkig.

Mi kisemberek egy dolgot tehetünk, kiröhögjük őket, s tudatosan nem követjük egyik kampányukat se. Én pl. a „műanyagmentesség hónapjában” igekszem több műanyagot használni. S persze örülünk a jó időnek.